10:03 04.01.2021

Українські екіпажі "Айлендів" пройдуть у США 10-тижневу підготовку - Міноборони

2 хв читати
Українські екіпажі "Айлендів" пройдуть у США 10-тижневу підготовку - Міноборони

Українські військові моряки зі складу екіпажів патрульних катерів класу "Айленд" незабаром вирушають для проведення подальшого навчання до Балтимора, штат Меріленд, США, де під керівництвом американських інструкторів пройдуть 10-тижневий курс навчання, повідомляє в понеділок інформаційне агентство Міністерства оборони України "АрміяІнформ".

Як зазначається в повідомленні, українські екіпажі працюватимуть безпосередньо на катерах під час виходів у акваторії, навчаться самостійно експлуатувати головні двигуни, дизель-генератори й допоміжні системи. На практиці перевірять роботи бортових систем, засобів навігації, зв’язку й іншого катерного обладнання й технічних засобів американського виробництва.

"Майбутні екіпажі катерів класу "Айленд" вже пройшли посилену підготовку в Україні. Передусім курс із поглибленого вивчення англійської мови. Моряки вдосконалювали штурманську підготовку, підготовку в питаннях боротьби за живучість, тренувалися на сучасних навчально-тренажерних комплексах і детально вивчали матеріальну частину катерів класу "Айленд", - розповіли в Міноборони.

У відомстві уточнили, що поточного року США в рамках підтримки України у сфері безпеки та оборони передадуть додатково ще три катери цього проекту.

"Це катери Берегової охорони США, які в подальшому збільшать бойові спроможності ВМС України під час виконання завдань в операційних зонах Азово-Чорноморського регіону. Нині ці катери проходять у США відповідне технічне обслуговування й доозброєння. Очікується, що три "Айленди" надійдуть до України морським шляхом до кінця першого півріччя цього року. Ці катери передадуть нашому флоту вже з бойовими модулями та встановленими на борту корабельними системами американського виробництва", - йдеться в повідомленні.

У Міноборони нагадали, що в листопаді 2019 року до бойового складу ВМС ЗСУ ввійшли перші два патрульні катери класу "Айленд", які отримали назви "Старобельск" і "Слов'янськ" і вже виконують завдання у басейні Чорного моря.

У відомстві також анонсували створення у складі ВМС України до кінця поточного року повноцінного дивізіону патрульних катерів класу "Айленд".

Як повідомлялося, командувач Військово-морських сил України Олексій Неїжпапа повідомив в інтерв'ю "Радіо Свобода", що американські патрульні катери класу "Айленд" прибудуть в Україну впродовж першого півріччя 2021 року. Він додав, що вже підписано контракт на будівництво американських катерів Mark 6 для України. Неїжпапа також повідомив про попередні переговори з Великою Британією про будівництво для ВМС ЗСУ восьми ракетних катерів із комплектуючими.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни НАТО підтримали ініціативу Німеччини щодо забезпечення України засобами ППО

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

У Київській області зменшать вуличне освітлення ввечері та вночі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА