11:31 01.01.2021

Зеленський побажав українцям у новому році миру, здоров'я та щастя

4 хв читати
Зеленський побажав українцям у новому році миру, здоров'я та щастя

Президент України Володимир Зеленський у новорічному привітанні побажав Україні миру, здоров'я та щастя у новому 2021 році.

За його словами, у 2020 році, що минає, "були сльози від болю, і сльози від гордості, було те, за що нам соромно, і те, чим ми пишаємося, те, що хочеться забути, і те, чого ніколи не забудемо". "І були ті, з ким ми стали ще більше друзями. Ті, з ким стали стратегічними партнерами. Ті, з ким нас намагалися посварити, але не вдалося. Ті, хто підтримував Україну завжди і продовжує це робити. 2020 рік нагадав, як насправді багато героїв серед нас", - сказав він у привітанні, яке транслювали загальнонаціональні телеканали.

"Навесні ми почали всі хворіти. Виявилося, що в лікарнях і аптеках багато чого немає. Чому? Просто деякі втратили нюх ще задовго до ковіда", - наголосив Зеленський.

За його словами, 2020 рік, що минає, як і 2014-й, нагадав про героїзм українців. "І до наших військових приєдналися наші медики", - зазначив президент.

Глава держави також зазначив, що у 2020 році вдалося зламати стереотип про те, що в Україні неможливо робити хороші дороги, а також вийшло завершити довгобуди - дитячу лікарню "Охматдит" і новий міст у Запоріжжі. Крім того, за словами президента, у році, що минає, вдалося налагодити будівництво корветів і вперше за роки незалежності замовити у "Антонова" нові літаки.

"У нас немає іншого варіанту, ніж стати сильною країною", - наголосив Зеленський.

За словами Зеленського, 2020 рік знову довів, що Україна своїх не залишає. "Нам не важливо, звідки повертати своїх людей - підвали ОРДЛО, російська в'язниця або китайський Ухань. Це полонені моряки танкера з Лівії чи загиблий екіпаж та пасажири літака з Ірану. І ми однаково щасливі - повертаємо чи 250 тисяч громадян, які застрягли через карантин у світі, чи одного українця - нашого захисника, нескореного Віталія Марківа. Знаєте його? Він казав собі: "Витримаю. Повернуся", - сказав президент.

"Нехай в Україні буде мир. Усього цього хочуть наші діти. Ну а ми? А ми маємо все це виконати", - сказав він.

При цьому президент наголосив, що на Донбасі у 2020 році вдалося досягти найтривалішого перемир'я з початку військових дій. "Цей рік нагадав нам, що таке тиша, слова "сьогодні не стріляли". Дні, коли у новинах кажуть "за добу немає втрат". Тижні, коли матері, дружини та діти не плачуть. Місяці, коли наші військові не гинуть. 158 днів припинення вогню на Донбасі. Найдовше з початку війни. 158 днів перемир'я. Небездоганного? Так, і це правда. Але хіба через це - непотрібного? Ні", - наголосив Зеленський.

Глава держави переконаний, що мир можливий, він близький, він обов'язково буде.

"Я хочу не говорити на Банковій у Києві, що в Україні настане мир. А сказати на Артема в Донецьку, що мир в Україні настав. І написати "Крим - це Україна" не в інтернеті, а на піску на пляжі в Ялті", - наголосив він.

Він також зазначив, що Донецьк, Луганськ і Крим наразі живуть в іншому часі "у всіх сенсах цього слова", і закликав жителів окупованих регіонів до єднання. "Уже майже година, як по телевізору вам сказали, що Новий рік настав. Але я знаю, що вже майже година, як ви чекаєте на нас, щоб зустріти Новий рік разом, як одна сім'я, як один народ, як одна країна. Донбас і Крим! Переведіть годинник назад. Будьте з нами! Готові? Ми теж", - сказав Зеленський, при цьому частина звернення до жителів Донбасу та Криму - російською мовою.

Він нагадав, що наступного, 2021 року, Україна відзначатиме 30-річчя незалежності. "Ми - великий народ... І бути президентом такого прекрасного народу - це велика гордість. І дуже велика відповідальність", - наголосив президент.

Глава держави висловив упевненість у тому, що 2021 рік буде кращим, ніж той, що минає, при цьому закликав подякувати і не лаяти 2020 рік, незважаючи на те, що він забрав життя багатьох видатних українців. Президент наголосив, що минулого року в Україні народилося майже 300 тис. нових громадян.

"Я щиро вітаю всіх українців із Новим роком! Нехай всі будуть здорові. Нехай всі будуть щасливі", - підсумував Зеленський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На українсько-польському кордоні спостерігається збільшення транспортного потоку - Держприкордонслужба

Сили оборони зірвали спроби ворога вклинитися вглиб Вовчанська - Генштаб ЗСУ

Норму про максимальну наповнюваність початкових класів у 24 учні досить складно реалізувати з 1 вересня - освітній омбудсмен

Частину будівель на території Нижньої Лаври використовуватимуть як приміщення музейного призначення - Карандєєв

Прем'єр Словаччини у стабільному стані після замаху - міністр оборони

Окупанти сім разів обстріляли міста і села Донеччини за добу, у Карлівці загинули двоє мирних жителів - ОВА

Міноборони України допустило до експлуатації ще 18 зразків озброєння і техніки

ВАКС стягнув у дохід держави два Ан-148 "Ільюшн Фінанс"

Окупанти за добу обстріляли Середина-Буду, Дружбу і 36 прикордонних сіл у Сумській та Чернігівській областях, є загиблий і поранений

Темпи російського наступу на Харківщині знижуються - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА