12:44 31.12.2020

Мін'юст США подав третій позов про конфіскацію нерухомості екс-власників Приватбанку

2 хв читати
Мін'юст США подав третій позов про конфіскацію нерухомості екс-власників Приватбанку

Міністерство юстиції США 30 грудня подало до Окружного суду Південного округу Флориди позов про конфіскацію комерційної нерухомості в Клівленді, яку, за твердженням Мін'юсту, було придбано з використанням коштів Приватбанку (Київ), незаконно привласнених українськими бізнесменами Ігорем Коломойським і Геннадієм Боголюбовим до його націоналізації.

Згідно з повідомленням на сайті Мін'юсту США, в серпні 2020 року в Південному окрузі Флориди було подано два інших цивільних позови про конфіскацію власності в Луїсвіллі, Кентуккі й Далласі, Техасі, в яких стверджувалося: цю власність також було придбано з використанням незаконно привласнених коштів Приватбанку.

Зазначається, що всі три об'єкти нерухомості підлягають конфіскації внаслідок порушення федерального законодавства про відмивання грошей.

Відповідне оголошення зробили заступник помічника генпрокурора відділу Мін'юсту у кримінальних справах Кевін Дрісколл, прокурор США від Південного округу Флориди Аріана Фахардо Оршан, прокурор США від Північного округу Огайо Джастін Е.Гердман і відповідальний спеціальний агент з польового офісу ФБР у Клівленді Ерік Б.Сміт.

Уряд України 18 грудня 2016 року, пославшись на пропозицію НБУ і колишніх акціонерів Приватбанку, найбільшими з яких на той момент були Коломойський і Боголюбов, ухвалив рішення про націоналізацію цієї найбільшої на українському ринку фінустанови.

Екс-власники банку вважають здійснену націоналізацію, внаслідок якої вони повністю втратили свої акції, незаконною, тоді як Приватбанк і держава вимагають від них додаткового відшкодування збитків.

Нині сторони проводять судові спори і в Україні, і в зарубіжних юрисдикціях.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА