11:51 31.12.2020

Мільйони людей готуються зустріти Новий рік в умовах обмежень через COVID-19

2 хв читати
Мільйони людей готуються зустріти Новий рік в умовах обмежень через COVID-19

Мільйони людей у всьому світі готуються відзначити настання нового, 2021 року в умовах пандемії коронавірусу COVID-19 - з блокуваннями, обмеженнями та комендантськими годинами, пишуть західні ЗМІ.

У всьому світі влада закликала громадськість зустрічати Новий рік удома.

Так, у Великій Британії прем'єр-міністр Борис Джонсон закликав людей дотримуватися правил і "зустрічати Новий рік спокійно вдома". Влада Великої Британії через зростання кількості заражень коронавірусом з 31 грудня впровадила найвищий рівень обмежень у багатьох регіонах.

У Франції 31 грудня близько 100 тис. поліцейських і жандармів направлять для стримування вечірок і зборів. Поліцейські зосередяться на центрах міст і на найвразливіших районах.

У Німеччині, яка перебуває частково в режимі ізоляції, канцлер Ангела Меркель назвала 2020 рік найважчим за 15 років перебування на посаді канцлера ФРН. Міністр охорони здоров'я Єнс Шпан напередодні Нового року заявив, що чекає, що в країні буде "найтихіша новорічна ніч".

В Італії з 22:00 розпочинається комендантська година, а до 7 січня діє режим ізоляції, тому італійці теж зустрічатимуть Новий рік удома.

Влада Нью-Йорка закрила Таймс-Сквер, де традиційно відбуваються святкові заходи в новорічну ніч. Цього року трансляцію можна буде подивитися онлайн або по телевізору.

В Ізраїлі, де набув чинності режим ізоляції вже утретє за час пандемії, поліція також приготувалася до розгону стихійних вечірок і зборів людей. За цим стежитимуть із дронів і вертольотів. Близько 2 тис. поліцейських контролюватимуть ситуацію. Вони патрулюватимуть вулиці міста й перевірятимуть адреси людей, які в соцмережах згадували про те, що планують вечірку.

Проте є міста, де люди матимуть можливість вийти на вулицю в новорічну ніч. Очікується, що в Дубаї тисячі людей побачать феєрверки і лазерне шоу в Бурдж Халіфі. Всіх їх зареєструють за допомогою QR-кодів, обов'язковим буде носіння маски.

У Бейруті влада перенесла комендантську годину на 3:00, а бари, ресторани й нічні клуби знову відкриються для відвідувачів у Новий рік.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по критичній інфраструктурі Харкова, інформація про постраждалих уточнюється

Окупанти обстріляли Малоданилівську громаду Харківської області

САП і НАБУ повідомили ексголові «Полтавапаливо» про підозру в завданні майже 13 млн грн збитків

РФ атакує південні та центральні області України кількома групами ударних БпЛА

Кількість бойових зіткнень зросла до 102, найскладніша ситуація залишається на Куп'янському та Покровському напрямках - Генштаб

Війська РФ від початку доби використали 69 УАБів і понад 360 дронів-камікадзе для ударів по Україні - Генштаб

Окупанти атакують уздовж майже всієї лінії фронту, від початку доби було 82 ворожі штурми - Генштаб

За ексзаступника керівника Офісу президента Смирнова внесли заставу в десять млн грн

Гетманцев анонсує цілодобові пости і відеоспостереження на тютюнових фабриках

Міністри оборони України та США обговорили поточну ситуацію на полі бою та відновлення бойових бригад

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА