08:19 29.12.2020

В Україні створять спеціальний центр для зберігання вакцин від COVID-19 - Радуцький

1 хв читати
В Україні створять спеціальний центр для зберігання вакцин від COVID-19 - Радуцький

В Україні планується створення спеціального центру тривалого зберігання вакцин від COVID-19 у наднизьких температурах, попередньо в Києві або поблизу аеропорту "Бориспіль", повідомив голова парламентського комітету здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький ("Слуга народу").

"Логістична схема, яку ми плануємо, передбачає створення на національному рівні (у Києві або у безпосередній близькості до міжнародного аеропорту "Бориспіль") спеціального центру тривалого зберігання вакцин у наднизьких температурах, в якому будуть встановлені холодильники, що здатні одночасно зберігати сотні тисяч доз. Один холодильник об’ємом 1000 літрів (розрахунково, вміщує 250 тисяч доз) вже перебуває в Україні. Ще двадцять аналогічних установок можуть бути завезені до країни протягом декількох тижнів. Це дасть нам можливість отримати перші партії вакцини, які вимагають зберігання у наднизьких температурах", - написав Радуцький у соцмережі Facebook у понеділок.

З Центру зберігання вакцину в спеціальних термобоксах транспортуватимуть до пунктів вакцинації в регіонах, де вона зможе зберігатися до п'яти днів у звичайному холодильному обладнанні (від +2 до +8 градусів).

Радуцький наголосив, що Україна надалі розраховує отримувати вакцини з традиційними умовами зберігання, тому капітальні витрати на закупівлю й встановлення спеціалізованого обладнання не виправдають себе. З огляду на це планується залучити приватні логістичні компанії, які вже мають необхідне обладнання і досвід.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни за добу завдали одного ракетного та 49 авіаударів по території України

За добу на лінії фронту сталося 112 бойових зіткнень

Агресор у неділю обстрілював Нікополь та Покровську ОТГ – голова ОВА

Україна все ще чекає на постачання обіцяних США озброєнь – Зеленський

ГУР Міноборони України повідомило про знищення двох тепловозів у РФ

Зеленський провів телефонну розмову з лідером меншини у Палаті представників США, запросив його в Україну

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА