19:11 27.12.2020

У Молдові виявлено менше 400 нових випадків COVID-19 за добу

2 хв читати
У Молдові виявлено менше 400 нових випадків COVID-19 за добу

У Молдові зареєстровано 359 нових випадків зараження коронавірусом за добу, вісім людей померли, повідомила прес-служба міністерства охорони здоров'я, праці та соціального захисту в неділю.

"У неділю було оброблено 1127 тестів, зокрема 995 первинних. У результаті з'ясувалося, що 359 результатів виявилися позитивними. Загальна кількість зафіксованих випадків COVID-19 у Молдові складає 141 335", - наголошується в повідомленні.

МОЗ також повідомляє, що в неділю з медичних установ було виписано 753 пацієнти, що вилікувалися від коронавірусу. Таким чином, від коронавірусу вилікувалися 127 404 людини.

Згідно з повідомленням, за минулу добу померли вісім пацієнтів, у яких раніше діагностували коронавірус. Згідно з даними МОЗ, кількість жертв пандемії в Молдові зросла до 2 891 особи.

Зареєстровані в неділю 359 випадків - найнижчий показник за останні півтора місяця. Це пов'язано з тим, що в Молдові було три вихідних у зв'язку зі святом Різдва, тому не працювали багато клінік, які тестують на COVID-19. Так, у неділю проведено менше тисячі тестів, у той час, як у звичайні дні проводиться близько 3500 первинних тестів.

Одночасно за останні два тижні намітився спад кількостей випадків зараження коронавірусом. За даними Міністерства охорони здоров'я, цього тижня зареєстровано майже на 30% нових випадків менше, ніж минулого тижня. Рекорд за кількістю випадків зараження був зареєстрований 9 грудня - 1766 випадків за один день.

Раніше повідомлялося, що на період з 30 листопада 2020 року до 15 січня 2021 року в Молдові оголошено "червоний код" у зв'язку з поширенням COVID-19. На цей період забороняються всі розважальні заходи, припиняється діяльність дискотек, нічних клубів, караоке тощо. Ресторанам, барам, кафе дозволено працювати тільки з 07.00 до 22.00, в нічний час дозволена тільки доставка страв на винос. Також заборонено роботу театрів, кінотеатрів, концертних залів, будинків культури, мітинги та інші збори за участю понад 50 осіб.

У Кишиневі співробітники держустанов та інших підприємств виходять на роботу за змінним графіком, щоб уникнути скупчення людей у громадському транспорті. Транспорт працює за особливим графіком, водії таксі, автобусів і тролейбусів зобов'язані носити захисні маски на час роботи. Носіння маски є обов'язковим як у приміщеннях, так і на вулиці.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Йоганніс про можливу передачу Україні системи Patriot: Якщо Румунія щось віддає, вона має отримати щось інше

"Укренерго" планує обмеження енергопостачання на всю добу четверга

Вибори у Великій Британії можуть відбутися на початку липня

Уряд Італії збільшив фінансування українським студентам

Унаслідок ворожих обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено агрофірму, житловий будинок - голова ОВА

Регламент ЄС про доходи з активів РФ передбачає їх вилучення раз на 2 роки - публікація

Президент Чилі підтвердив участь у Саміті миру - Зеленський

Блокування трибуни парламенту суперечить регламенту Верховної Ради - рішення погоджувальної ради

На Львівському залізничному вокзалі відкрився інформаційний пункт рекрутингу української армії

Система освітлення в Києві продовжує працювати в режимі посиленої економії - КМДА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА