15:27 24.12.2020

Зеленський: Робимо все для прискорення постачань в Україну якісної вакцини від COVID-19

1 хв читати

Українська влада інтенсифікує переговори зі світовими фармацевтичними компаніями й урядами інших країн, щоб прискорити постачання в Україну якісної, перевіреної вакцини проти COVID-19, заявив президент України Володимир Зеленський.

"Мінохорони здоров'я постійно проводить переговори з багатьма західними партнерами: і Moderna, і AstraZeneca, і з китайськими виробниками, і з європейськими виробниками про постачання вакцини", - сказав Зеленський у четвер, спілкуючись із представниками ЗМІ під час робочої поїздки в Запорізьку область.

За його словами, спочатку Україна мала отримати безкоштовну вакцину від коронавірусу обсягом 8 млн доз у другому-третьому кварталі 2021 року. На першу партію чекають наприкінці першого кварталу.

"Треба зробити все, щоб прискорити цей процес надання вакцини. Я розмовляю з лідерами країн ЄС і не лише ЄС, щоб ми могли прискорити постачання якісної, перевіреної вакцини", - сказав Зеленський.

Президент зазначив, що наразі тривають переговори з Індією, Великою Британією, Францією та іншими країнами. Так, напередодні Зеленський обговорював із французьким колегою Еммануелем Макроном питання отримання Україною першої партії вакцини вже наприкінці січня – в середині лютого.

Безкоштовна вакцинація буде передбачена для тих верств населення, які потрапляють до зони ризику: медиків, військових, соцпрацівників, поліцейських тощо.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА