11:56 24.12.2020

Глава МЗС України: Наразі немає підстав повністю закривати авіасполучення з Великою Британією

1 хв читати
Глава МЗС України: Наразі немає підстав повністю закривати авіасполучення з Великою Британією

Наразі немає підстав повністю закривати авіасполучення між Україною і Великою Британією у зв'язку з виявленням там нового штаму коронавірусу, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"У нас наразі дуже обмежене, зведене до критичного мінімуму авіасполучення з Британією. Ситуація залишається контрольованою. Ми уважно стежимо за розвитком дискусії щодо нового штаму в ЄС, і зараз не бачимо підстав для того, щоб закривати повністю авіасполучення з Великою Британією", - сказав Кулеба на онлайн-брифінгу в четвер.

Водночас він наголосив, що якщо рівень загрози значно підвищиться, Україна знову зверне увагу на це питання.

"Але зараз я вважаю, що ми не повинні приймати рішення поспішно лише тому, що хтось його теж прийняв, ми повинні мати свою політику, зважувати свої ризики та вплив того чи іншого явища конкретно на нашу країну", - пояснив Кулеба.

Міністр зазначив, що після першої хвилі країн, які миттєво встановили заборону на польоти з Великою Британією, цей список не розширюється, другої хвилі не було.

"Таку заборону встановили країни, які передусім мають найдинамічніший і найбільший пасажиропотік із Британією. Це або сусіди, або країни англосакського світу. Тож зрозуміло, що напередодні свят вони відчули особливу загрозу від новин, які прозвучали з Великої Британії", - зазначив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА