18:43 23.12.2020

Уряд затвердив план заходів з реалізації Нацстратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у "НУШ" на 2021

1 хв читати
Уряд затвердив план заходів з реалізації Нацстратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у "НУШ" на 2021

Кабінет Міністрів України затвердив план заходів з реалізації Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у "Новій українській школі" на 2021 рік.

Як повідомляє прес-служба Міносвіти України, відповідне рішення уряд ухвалив у середу, 23 грудня.

Зазначено, що заходи з реалізації Нацстратегії розбудови спрямовані на забезпечення: здоров'язбережувальної складової шкільної освіти; комплексного розвитку фізичної культури та посилення рухової активності дітей; здорового харчування, формування культури харчування та правильних харчових звичок; удосконалення медичного обслуговування учнів та працівників закладів освіти; ефективного психологічного забезпечення освітнього процесу; безпеки, доступності та інклюзивності освітнього середовища; міжсекторальної взаємодії органів влади та установ, залучення соціальних інститутів до процесів розвитку безпечного та здорового освітнього середовища.

Так, здоров’язбережувальний компонент має реалізовуватися і під час вивчення різних предметів та інтегрованих курсів, і на перервах між заняттями. Учні матимуть можливість рухової активності, а вчителі - приділятимуть увагу вправам для осанки та очей, проводитимуть "рухливі перерви". Також для вчителів буде організовано тренінгове навчання з оволодіння навичками надання домедичної допомоги.

"Одним із пріоритетів Національної стратегії є інклюзивне навчання. Тому планом заходів передбачено, що протягом 2021 року має бути розширено мережу інклюзивно-ресурсних центрів, здійснено апробацію та визначено єдиний механізм супроводу учнів під час інклюзивного навчання", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА