08:53 23.12.2020

Демократи готові обговорити виплати в $ 2 тис. у рамках пакету допомоги в умовах пандемії

2 хв читати
Демократи готові обговорити виплати в $ 2 тис. у рамках пакету допомоги в умовах пандемії

Спікер Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі заявила, що демократи готові обговорити збільшення стимулюючих виплат з $ 600 до $ 2 тис., як того хоче президент Дональд Трамп.

"Республіканці неодноразово відмовлялися сказати, яку суму президент хоче отримати як прямі виплати", - написала Пелосі в своєму Twitter.

"Нарешті, президент погодився на $ 2 тис. - демократи готові винести це питання на обговорення на цьому тижні за одностайною згодою. Давайте зробимо це!" - зазначила вона.

У свою чергу, лідер більшості в Палаті представників Стені Гоєр написав у своєму Twitter: "Демократи Палати представників місяцями боролися за те, щоб надати допомогу американському народу, яку республіканці відкидали на кожному кроці. Тепер, коли президент погодився на прямі виплати в розмірі $ 2 тис., ми попросимо одностайним голосуванням прийняти на цьому тижні законопроект про надання американцям цієї допомоги".

Тим часом лідер сенатської меншості Чак Шумер закликав Трампа підписати нинішній законопроект, "щоб допомогти людям і зберегти уряд відкритим".

"Ми витратили місяці, намагаючись отримати чеки на $ 2 тис., але республіканці заблокували їх. (...) Можливо, Трамп, нарешті, зможе бути корисним і змусить республіканців не блокувати наші пропозиції знову".

Раніше президент Дональд Трамп заявив, що хоче, щоб Конгрес США вніс поправки до законопроекту про допомогу в період пандемії COVID-19 і збільшив виплати американцям і малому бізнесу.

"Кілька місяців тому Конгрес почав переговори про новий пакет заходів з надання терміново необхідної допомоги американському народу. Це зайняло цілу вічність. Законопроект, який вони зараз планують відправити назад на мій стіл, дуже відрізняється від очікуваного", - сказав Трамп на відео, опублікованому в його Twitter.

"Це дійсно ганьба", - зазначив він.

"Я вимагаю від Конгресу внести поправки в цей закон і підвищити сміховинно низьку суму в $ 600 до $ 2 тис., або $ 4 тис. на подружжя. Я також прошу Конгрес негайно позбутися непотрібних статей в цьому законі і направити мені відповідний законопроект", - додав він.

Конгрес у понеділок ухвалив пакет допомоги в період пандемії коронавірусу на суму $ 900 млрд. Він передбачає виплати до $ 600 для дорослих і дітей.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Питання про звільнення Сольського з'явиться в порядку денному сесії після рішення фракції "Слуга народу" - Стефанчук

Посли ЄС дійшли згоди про використання доходів від знерухомлених росактивів на оборону і відновлення України

Кількість постраждалих у Харкові зросла до семи - прокуратура

Прем'єр Нідерландів Рютте підтвердив участь у Саміті миру - Зеленський

УЗ відновила залізничні колії в Херсоні, пошкоджені внаслідок ранкової атаки РФ

Російські окупанти штурмували острів Нестрига за допомогою гідроцикла - Плетенчук

Право на віросповідання може бути обмежене під час мобілізації - Верховний Суд

У Часовому Яру залишаються 679 осіб - голова Донецької ОВА

Прем'єр-міністерка Данії підтвердила участь у Саміті миру в Швейцарії - Зеленський

Зеленський вручив державні нагороди з нагоди Дня пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА