12:14 22.12.2020

На Львівщині невідомі пошкодили археологічну пам'ятку національного значення

1 хв читати
На Львівщині невідомі пошкодили археологічну пам'ятку національного значення

За фактом пошкодження пам'ятки археології національного значення в с. Звенигороді Пустомитівського району Львівської області правоохоронці відкрили кримінальне провадження.

"21 грудня близько 12:00 до Пустомитівського відділу поліції звернулася 62-річна жителька Львова, співробітниця Інституту українознавства ім. І. Крип’якевича НАН України, яка повідомила, що в селі Звенигород Пустомитівського району невідомі особи пошкодили археологічну пам'ятку національного значення", - повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

Як встановили правоохоронці, невідомі зруйнували частину археологічної розкопки в урочищі "Замок" на території пам'ятки археології національного значення "Городище літописного міста Звенигород".

"Поліцейські виявили численні руйнування в профілях на різній висоті, а також видовбані невідомими ями, які порушили цілісність культурних відкладів. Таким чином зловмисники зруйнували дерев'яні конструкції князівських часів кінця ХI - початку XIII століть. Встановлено також, що невідомі здійснювали незаконні археологічні дослідження за допомогою металошукача", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 298 (незаконне проведення пошукових робіт на об'єкті археологічної спадщини, знищення, руйнування або пошкодження об'єктів культурної спадщини) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування триває. Правоохоронці встановлюють усі обставини події та причетних до правопорушення.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА