20:49 21.12.2020

Ситуація з новим штамом COVID-19 поки не вийшла з-під контролю

2 хв читати
Ситуація з новим штамом COVID-19 поки не вийшла з-під контролю

Поширення нового штаму коронавірусу COVID-19, виявленого в Великій Британії, поки що не вийшло з-під контролю, і потрібно вжити заходів для його стримування, заявив глава програми Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) з надзвичайних ситуацій Майк Раян.

"У певному сенсі це означає, що ми повинні працювати старанніше. Навіть якщо вірус став інтенсивніше розповсюджуватися, його можна зупинити", - сказав Раян під час брифінгу ВООЗ у понеділок.

"Таким чином, в цьому сенсі ситуація ще не вийшла з-під контролю. Але її не можна пустити на самоплив", - додав експерт.

Однак раніше міністр охорони здоров'я Великої Британії Метт Генкок заявив, що новий штам вірусу "виходить з-під контролю".

Європейські та британські ЗМІ повідомляли в понеділок, що європейські країни, як і низка держав в інших частинах світу зупинили транспортне сполучення з Великою Британією через побоювання занести новий різновид вірусу COVID-19.

Заборону на поїздки до Британії влади багатьох держав ввели або минулої неділі, або з понеділка, і він у багатьох країнах діятиме як мінімум до кінця цього року. При цьому новий штам вже зафіксували в Данії, Італії та Нідерландах.

За інформацією британських офіційних осіб у сфері охорони здоров'я, новий штам вірусу на 70% заразний, проте поки немає свідоцтв того, що він більш смертоносний. Крім того, поки незрозуміло, як він реагує на вакцини проти коронавірусу.

Новий штам виявили на південному сході Англії у вересні. Відтоді він поширювався в цьому районі. Наразі тривають дослідження, щоб краще зрозуміти, наскільки швидко він поширюється, і пов'язано це з самим штамом або з комбінацією різних факторів.

За даними агентства Associated Press, представники британських органів охорони здоров'я заявляли: незважаючи на те, що цей штам вірусу циркулює Англією з вересня, тільки минулого тижня офіційні особи вирішили, що у них достатньо доказів заявити про більш високу заражуваність цим штамом, ніж іншими його типами.

При цьому вони не впевнені, що цей штам походить з Великої Британії. Однак, близько 60% нових випадків зараження в Лондоні викликані саме ним, заявив головний радник британського уряду з питань науки Патрік Валланс.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заступник прем'єра Словаччини вірить, що життя Фіцо більше не перебуває під загрозою

ВИБУХИ У ХАРЬКОВІ – МЕР МІСТА

Португалія візьме участь у Саміті миру в Швейцарії

Окупанти за добу завдали 2 ракетних і 48 авіаударів по Україні - Генштаб ЗСУ

За добу відбулося 140 бойових зіткнень, втрати окупантів склали близько 890 осіб - Генштаб ЗСУ

Українські війська продовжують виконувати оборонні та стабілізаційні заходи у Вовчанську, ворог зазнав значних втрат - Генштаб ЗСУ

Унаслідок обстрілу Степногірська Запорізької області постраждали 3 людини - голова ОВА

Нам потрібна максимальна присутність на Саміті миру лідерів Заходу й Глобального Півдня - зустріч Єрмака з президентами Євроради та Єврокомісії

Війська РФ за минулий день здійснили 37 обстрілів 10 громад Сумської області, одна людина загинула, одна поранена

Блінкен не виключає можливості зустрічі Зеленського і Байдена протягом наступних тижнів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА