07:57 19.12.2020

Прем'єр Бельгії заявив про необхідність уникнути початку третьої хвилі пандемії у період свят

2 хв читати
Прем'єр Бельгії заявив про необхідність уникнути початку третьої хвилі пандемії у період свят

Коронавірус не йде на канікули, і зараз не час послаблювати пильність і зусилля з опору COVID-19, заявив прем'єр-міністр Бельгії Олександр Де Кроо, представляючи антивірусні заходи уряду перед різдвяними відпустками.

"Зараз не час припиняти дотримуватися правил або пом'якшувати ці правила. Ми бачимо, що зниження заражень зупинилося і сповільнилося зниження госпіталізацій заражених COVID-19. Це може виявитися початком третьої хвилі пандемії. Але ми можемо її уникнути, якщо дотримуватися правил і продовжувати поводитися так, як ми це робили в останні тижні. В наших можливостях не опинитися в третій хвилі", - сказав глава бельгійського федерального уряду на прес-конференції в п'ятницю ввечері в Брюсселі.

Він виступав після засідання комітету з погодження, до якого входять керівники федеральних і регіональних влад.

"Комітет з погодження дійшов висновку, що зараз не час для пом'якшень. І ми прийняли рішення щодо посилення і ужорсточення деяких заходів і додатковому контролю за їх дотриманням", - повідомив Де Кроо.

Він оголосив про вимогу уряду посилити контроль за переходом на дистанційну роботу всюди, де можливо, як у державному, так і приватному секторах.

"Підприємства, які не дотримуються таких заходів, ризикують суворими штрафами", - попередив прем'єр.

Не допускаються прогулянково-розважальні відвідування магазинів, контроль за якими буде посилений. Необхідні покупки повинні відбуватися індивідуально і протягом не більше, ніж півгодини.

Посилюються правила щодо подорожей бельгійців, відпускні поїздки настійно не рекомендуються. "Я прошу вас не їздити", - закликав Де Кроо.

Нерезиденти Бельгії, які приїжджають з "червоних зон" пандемії, повинні будуть, починаючи з 25 грудня, пред'являти негативний результат тесту, отриманий не більш ніж за 48 годин до прибуття на бельгійську територію. Будь-яка людина, що побувала в "червоній зоні" понад 48 годин, буде розцінюватися як контакт високого ризику. Після повернення з поїздки вона буде зобов'язана відправитися на обов'язковий карантин на 7 днів, з якого можна вийти тільки після отримання негативного результату тесту. Контроль влади за дотриманням карантину буде посилений.

Де Кроо заявив, що хоче закінчити на ноті надії, і цією надією він вважає перші вакцинації проти COVID-19, очікувані в кінці року.

Згідно з опублікованими в п'ятницю даними бельгійського інституту суспільної охорони здоров'я Sciensano, в період з 8 до 14 грудня в Бельгії відзначали в середньому 2445 нових заражень коронавірусом у день. Це на 12% більше, ніж за попередні сім днів. На думку експертів, це тривожне зростання, оскільки спостерігається його прискорення.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Держдеп заявив про намір скористатися правом конфіскувати російські активи у США

ВИБУХ В ОДЕСІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстрілювали Марганецьку та Мирівську громади, а також громади Криворіжжя, є поранена

У Новомосковському районі Дніпропетровської області збито ворожу ракету

На фронті найскладніша ситуація на сіверському та покровському напрямках - Генштаб

Вертоліт із президентом Ірану здійснив жорстку посадку на північному заході країни

Кількість постраждалих унаслідок удару по Черкаській Лозовій зросла до 27 людей, доля ще одного невідома - прокуратура

Постачання двох ЗРК Patriot до Харкова принципово змінить ситуацію - Зеленський після ударів по області

Кількість жертв удару по Черкаській Лозовій зросла до шести осіб - прокуратура

Окупанти вдарили по Харкову КАБ, в однієї жінки гостра реакція на стрес - Синєгубов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА