07:41 16.12.2020

Російські найманці на Донбасі 11 разів обстріляли українські позиції

2 хв читати
Російські найманці на Донбасі 11 разів обстріляли українські позиції

За минулу добу російські найманці на Донбасі одинадцять разів відкривали вогонь по українських позиціях, з початку поточної доби зафіксовано один обстріл, втрат серед військовослужбовців ЗСУ немає, повідомили в прес-центрі штабу Операції об'єднаних сил.

"За минулу добу, 15 грудня, російсько-окупаційні війська одинадцять разів порушили режим припинення вогню. На різних ділянках відповідальності українських бригад ворог провокував наших воїнів неприцільними обстрілами протягом усієї доби ... Бойових втрат і поранень серед особового складу об'єднаних сил немає", - сказано в ранковому зведенні на сторінці штабу в Фейсбук у середу.

Зокрема, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" найбільше обстрілів було зафіксовано в передмісті Авдіївки, де противник чотири рази відкривав вогонь у напрямку українських позицій з автоматичних станкових і підствольних гранатометів, а також зі стрілецької зброї. Поблизу Опитного і Водяного на Приазов'ї противник вів вогонь з гранатометів різних систем і стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" було зафіксовано два порушення припинення вогню недалеко від населеного пункту Шуми. На цьому напрямку противник неодноразово використовував як підствольні, так і автоматичні станкові гранатомети, і стрілецьку зброю.

"Вогневі провокації збройних формувань Російської Федерації не несли загрози для українських військовослужбовців, тому наші захисники вогонь у відповідь не відкривали", - наголосили в штабі.

"З початку поточної доби, 16 грудня, в районі проведення операції об'єднаних сил було зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню. Так, поблизу Водяного окупанти вели вогонь зі станкових і ручних протитанкових гранатометів. Провокація супротивника не становила загрози для наших воїнів, вогонь не відкривався. Бойових втрат і поранень - немає", - сказано в звіті.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Буданов: Ворог утримує невелике угруповання сил у прикордонні в напрямку Сумської області

ТЧХУ евакуйовує населення з громад Харківської області, що перебувають під обстрілами армії РФ

Буданов про ситуацію на кордоні в Харківській області: Намітилася стрімка тенденція до стабілізації ситуації

Окупанти провели 31 атаку позицій ЗСУ на дев'яти напрямках від початку доби, ситуація у Вовчанську контрольована - Генштаб ЗСУ

Зеленський: Ми пам'ятаємо і шануємо сміливість та людяність українців - Праведників народів світу

Американська військова допомога вже скоро прибуде в Україну - Блінкен

Українська кіноакадемія оголосила номінантів на кінопремію "Золота дзиґа"

Понад половина українців із розумінням ставиться до підвищення тарифів на світло для ремонту пошкодженої інфраструктури - соцопитування

Мінветеранів та Мінцифри проводять бета-тестування е-посвідчення ветерана в "Дії"

З України під виглядом декорацій для акваріума намагалися переслати 52 молюски юрського періоду - Держмитниця

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА