21:59 15.12.2020

У Молдові новий рекорд за кількістю померлих від COVID-19 - 27 осіб, зафіксовано понад 1,4 тис. заражень

2 хв читати
У Молдові новий рекорд за кількістю померлих від COVID-19 - 27 осіб, зафіксовано понад 1,4 тис. заражень

Медики Молдови зафіксували за добу 1403 нових випадків зараження коронавірусом, всього з моменту початку пандемії в республіці виявлено 128 656 випадків зараження, про це свідчать дані, оприлюднені у вівторок міністерством охорони здоров'я, праці та соціального захисту.

Зазначається, що за минулу добу померло 27 пацієнтів, у яких раніше діагностували коронавірус. До цього найбільша кількість померлих від COVID-19 за добу була минулої суботи - 26 осіб. Згідно з даними МОЗ, кількість жертв пандемії в Молдові зросла до 2625 осіб.

Рекорд за кількістю випадків зараження був зареєстрований в середу, 9 грудня, - 1766 випадків.

МОЗ також повідомляє, що у вівторок з медустанов було виписано 1135 пацієнтів, що вилікувалися від коронавірусу. Таким чином, загалом від коронавірусу вилікувалися 111 314 осіб.

"На сьогодні в Молдові коронавірусом хворіють 14 717 осіб. Всього в лікарняні медичні установи госпіталізовано 3859 пацієнтів з підтвердженою інфекцією COVID-19, з яких 286 перебувають в украй важкому стані, 60 пацієнтів підключені до апаратів штучної вентиляції легенів", - зазначає МОЗ.

Раніше повідомлялося, що на період з 30 листопада 2020 року до 15 січня 2021 року в Молдові оголошено "червоний код" у зв'язку з поширенням COVID-19. На цей період забороняються всі розважальні заходи, припиняється діяльність дискотек, нічних клубів, караоке тощо. Ресторанам, барам, кафе дозволено працювати тільки з 07:00 до 22:00, в нічний час дозволена тільки доставка страв навинос. Також заборонено роботу театрів, кінотеатрів, концертних залів, будинків культури, мітинги та інші збори за участю понад 50 осіб.

У Кишиневі співробітники держустанов та інших підприємств виходять на роботу за змінним графіком, щоб уникнути скупчення людей у громадському транспорті. Транспорт працює за особливим графіком, водії таксі, автобусів і тролейбусів зобов'язані носити захисні маски на час роботи. Носіння маски є обов'язковим як у приміщеннях, так і на вулиці.

Міністерство освіти Молдови оголосило напередодні, що з 21 грудня всі школи переводяться на дистанційне навчання на один тиждень, після чого йдуть на канікули. До якого числа триватимуть канікули наразі невідомо.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міносвіти запрошує учнів 8-11 класів на онлайн-урок з кібергігієни

Шістьох шахтарів поранено в Донецькій області внаслідок удару РФ по державній шахті - Міненерго

Зеленський провів засідання Ставки у Харкові, заявив про контрольовану загалом ситуацію в регіоні

Окупанти беруть мирних жителів Вовчанська в полон - МВС

Голова Військового комітету НАТО: Україна показала світові, що здатна домогтися безпрецедентних успіхів на полі бою; все, що їм потрібно, - наша допомога

В Україні до вихідних потеплішає, місцями пройдуть невеликі дощі

JYSK відкрив новий магазин у Київській області

На українсько-польському кордоні спостерігається збільшення транспортного потоку - Держприкордонслужба

Сили оборони зірвали спроби ворога вклинитися вглиб Вовчанська - Генштаб ЗСУ

Норму про максимальну наповнюваність початкових класів у 24 учні досить складно реалізувати з 1 вересня - освітній омбудсмен

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА