21:00 12.12.2020

Рекорд за кількістю померлих від COVID-19 за добу - 26 осіб - встановлено в Молдові

2 хв читати
Рекорд за кількістю померлих від COVID-19 за добу - 26 осіб - встановлено в Молдові

У Молдові в суботу встановлений рекорд за кількістю померлих від коронавірусу за добу, свідчать дані, оприлюднені в суботу ввечері міністерством охорони здоров'я, праці та соціального захисту.

Згідно з повідомленням, за минулу добу померли 26 пацієнтів, у яких раніше діагностували коронавірус. До цього, найбільша кількість померлих від COVID-19 за добу становить 22 людини. Згідно з даними МОЗ, кількість жертв пандемії в Молдові зросла до 2547 осіб.

"У суботу було оброблено 3 658 тестів, зокрема, 3 285 первинних. У результаті з'ясувалося, що 1 459 результатів виявилися позитивними. Загальна кількість зафіксованих випадків COVID-19 у Молдові складає 125 723", - наголошується в повідомленні.

Зареєстровані в суботу 1 459 випадків - менше, ніж у попередні три дні, коли щодоби реєстрували понад 1 700 нових випадків. Рекорд за кількістю випадків зараження був зареєстрований 9 грудня - 1766 випадків.

МОЗ також повідомляє, що за минулу добу з медичних установ були виписані 1 262 пацієнти, що вилікувалися від COVID-19. Таким чином, загалом від коронавірусу вилікувалися 107 тис. 733 людини.

"На сьогодні в Молдові на коронавірус хворіють 15 443 особи. Всього в лікарняні медичні установи госпіталізовано 3 829 пацієнтів з підтвердженою інфекцією COVID-19, з яких 288 перебувають в украй важкому стані, 62 пацієнти підключені до апаратів штучної вентиляції легенів. На домашньому лікуванні перебувають 9 026 людей з легкими формами COVID-19, а 31 733 особи перебувають під наглядом сімейного лікаря", - зазначає МОЗ.

На період з 30 листопада 2020 року до 15 січня 2021 року в Молдові оголошений "червоний код" у зв'язку з поширенням COVID-19. На цей період забороняються всі розважальні заходи, припиняється діяльність дискотек, нічних клубів, караоке тощо. Ресторанам, барам, кафе дозволено працювати тільки з 07:00 до 22:00, у нічний час дозволена тільки доставка страв навинос. Також заборонено роботу театрів, кінотеатрів, концертних залів, будинків культури, мітинги та інші збори за участю понад 50 осіб.

У Кишиневі співробітники держустанов та інших підприємств виходять на роботу за змінним графіком, щоб уникнути скупчення людей у громадському транспорті. Транспорт працює за особливим графіком, водії таксі, автобусів і тролейбусів зобов'язані носити захисні маски на час роботи. Носіння маски є обов'язковим як у приміщеннях, так і на вулиці.

Міністерство освіти Молдови вже оголосило, що з 21 грудня всі школи переводяться на дистанційне навчання на один тиждень, після чого йдуть на канікули. До якого числа триватимуть канікули поки невідомо.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА