15:06 10.12.2020

Двом особам повідомлено про підозру у спробі підкупу голови Держгеокадастру - НАБУ

2 хв читати
Двом особам повідомлено про підозру у спробі підкупу голови Держгеокадастру - НАБУ

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) і прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) повідомили про підозру керівнику одного з територіальних управлінь Держгеокадастру й посереднику, які намагалися підкупити голову Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру.

Як повідомляє прес-служба НАБУ, один із затриманих може бути пов'язаний із компаніями, які надають послуги Держгеокадастру на проведення робіт із державної інвентаризації земель на територіях багатьох областей України в 2020 році.

"Відтак, не можна виключати, що ця особа може вплинути на зазначені процеси, тому НАБУ та САП вживатимуть усіх необхідних дій, аби запобігти такому впливу", - йдеться в повідомленні.

Дії осіб кваліфіковано за ч.4 ст.369 КК України. Нині вирішується питання про обрання затриманим запобіжного заходу.

Зазначається, що розслідування зазначених фактів НАБУ розпочало у вересні 2020 року за заявою голови Держгеокадастру Романа Лещенка про пропозицію надання йому неправомірної вигоди.

Як повідомлялося, 9 грудня керівника одного з територіальних управлінь Держгеокадастру і його посередника було затримано під час передання хабара голові Держгеокадастру, повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) у соцмережі Facebook.

Досудове розслідування встановило, що керівник головного управління Держгеокадастру однієї з областей і його посередник розробили і впровадили протиправну схему видачі за неправомірну вигоду наказів про надання дозволів на розробку проектів землеустрою, їх затвердження та передання земельних ділянок у власність громадян, які потім мають їх надати в користування зацікавленим представникам фермерських господарств.

Для безперешкодної реалізації такої схеми і збереження в силі рішень підлеглого зазначені особи запропонували, а потім передали голові Держгеокадастру двома частинами неправомірну вигоду на загальну суму $51,9 тис.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Помічника Джемілєва затримано в аеропорту Кишинева - Чубаров

Розпочато кримінальне провадження за фактом перешкоджання доступу держави до стратегічної інформації про проєктування АЕС – Міненерго

Окупанти обстріляли два села на Харківщині, постраждала пенсіонерка - Синєгубов

ОКУПАНТИ Б'ЮТЬ ПО ХАРКОВУ І ХАРКІВСЬКОМУ РАЙОНУ - ГОЛОВА ОБЛАДМІНІСТРАЦІЇ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві ліквідовано - ДСНС

У неділю в Україні буде тепло, подекуди можливий дощ, вночі у східних та південно-східних областях заморозки на ґрунті - Укргідрометцентр

На Донеччині на Великдень нічні богослужіння в церквах відбудуться без участі людей - обладміністрація

Кравченко закликав мешканців Київщини до дотримання комендантської години у Великодні свята та правил поведінки під час повітряної тривоги

У Кропивницькому районі пошкоджено 20 приватних будинків унаслідок ракетного удару в п'ятницю - ОВА

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА