11:43 10.12.2020

Чверть українців вбачає погіршення ситуації із забезпеченням в Україні прав людини - опитування

2 хв читати

Кожен четвертий українець (25,8% опитаних) вважає, що за останній рік ситуація із забезпеченням в Україні прав людини та основоположних свобод погіршилася, свідчить дослідження Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва.

Зокрема, 83,9% респондентів заявили, що найбільш важливою цінністю для прав людини є свобода, 72,5% - справедливість, 63,5% - безпека, 60,4% - гідність, 56,8% - відповідальність, 56,5% - рівність, 53,2% - вільний розвиток особистості, 48,1% - законослухняність, 48% - порядок і 46,5% - матеріальне забезпечення.

Серед найбільш важливих прав людини 80,2% респондентів обрали право на життя, 58,7% - право на соціальне забезпечення, 54,6% - право на свободу та особисту недоторканність, 53,7% - право на справедливий суд, 52,5% - право на працю, 51,5% - право на освіту, 50,8% - право на житло, 45,3% - право самому розпоряджатися власною долею, 44,2% - право на гідний рівень життя для себе та сім'ї, 41,6% - свобода думки, совісті та релігії.

Що стосується дотримання прав людини в Україні, то за 5-бальною шкалою респонденти оцінили дотримання культурних прав на 3,2 бала, політичних прав - 3,12 бала, громадянських прав і свобод - 2,91 бала, екологічних прав - 2,46 бала, соціальних і економічних прав - 2,46 бала.

Стосовно змін у забезпеченні в Україні прав людини та основоположних свобод за останній рік 5% респондентів відповіли, що ситуація змінилася на краще, 25,8% - ситуація погіршилася, 18% - вважають, що з одними правами ситуація покращилася, а з іншими погіршилася, 35,7% - практично нічого не змінилося, 15,6% не змогли визначитися з відповіддю на запитання.

Дослідження проведено 6-19 жовтня 2020 року Центром прав людини ZMINA і Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва за підтримки проекту "Права людини для України", який впроваджується ПРООН в Україні та фінансується Міністерством закордонних справ Данії. Опитування проводилося в усіх областях України, окрім непідконтрольних уряду України територій. Загалом опитано 2002 респондентів методом особистого інтерв'ю. Статистична похибка вибірки не перевищує 2,2%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни НАТО підтримали ініціативу Німеччини щодо забезпечення України засобами ППО

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА