14:23 08.12.2020

СБУ блокувала спробу незаконного вивезення з України комплектуючих до ЗРК "Оса"

1 хв читати
СБУ блокувала спробу незаконного вивезення з України комплектуючих до ЗРК "Оса"

Служба безпеки України блокувала протиправну діяльність посадових осіб одного з вітчизняних суб'єктів господарювання, які здійснили спробу незаконного експорту товарів військового призначення, повідомляє прес-центр СБУ.

"Співробітники спецслужби встановили, що організатори планували експортувати до однієї з середньоазіатських країн складові агрегати для зенітно-ракетного комплексу "Оса-АКМ", які належать до системи розвідки цілей, їх показу, визначення дальності до них, спостереження та супроводження цілі", - йдеться у повідомленні.

Зенітно-ракетний комплекс "Оса-АКМ" також призначений для захисту військ на марші і в рухливих видах бою.

Зазначається, що для приховування військового призначення переміщуваних товарів службовці суб’єкта зовнішньоекономічної діяльності надали до митних органів України документальні матеріали, в яких зазначені неправдиві відомості щодо дійсних найменувань товару та мети його цільового використання. Відповідно будь-які дозвільні документи Державної служби експортного контролю України, передбачені чинним законодавством для переміщення таких вантажів, у відправника були відсутні.

Задокументовані матеріали будуть передані до органу досудового розслідування з метою ухвалення процесуального рішення щодо внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 333 (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю) Кримінального кодексу України.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Харкові чути вибухи, ворог завдає ударів "Шахедами" - мер

Позачергові вибори президента Ірану заплановано на 28 червня

Країни НАТО підтримали ініціативу Німеччини щодо забезпечення України засобами ППО

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА