21:43 07.12.2020

Україна може отримати вакцини проти COVID-19 у найкоротші терміни

2 хв читати
Україна може отримати вакцини проти COVID-19 у найкоротші терміни

Тимчасово повірений у справах США в Україні Крістіна Квін заявила, що зробить усе можливе, щоб Україна отримала вакцини проти COVID-19 у найкоротші терміни, повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров'я на сторінці в Фейсбук.

"Ми підтримуємо офіційну позицію МОЗ України про відмову від використання російської вакцини, яка не пройшла всі фази клінічних випробувань. Крім того, вже сьогодні ми проведемо нараду з урядом США про постачання вакцини в Україну, де обговоримо терміни і обсяги поставки", - зазначила Христина Квін.

Як повідомляється, міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час телефонної розмови з Квін попросив розглянути Україну як потенційного пріоритетного кандидата на отримання вакцин у "режимі тестування і використання в надзвичайних ситуаціях" у зв'язку з військовим конфліктом на сході країни.

"У найближчі два тижні ми підпишемо договори про постачання вакцини проти COVID-19 з деякими компаніями-виробниками. Однак, це не гарантує отримання Україною вакцин у найближчі місяці, адже перша вироблена партія вакцин буде закривати потреби GAVI COVAX", - наголосив Степанов.

Зі свого боку Квін зазначила, що їх команда допоможе Міністерству охорони здоров'я розробити алгоритм і розробити план дій з логістики та планів вакцинації.

У прес-службі МОЗ нагадують, що минулого тижня Степанов повідомляв про підписання технічних документів з альянсом GAVI COVAX з ініціативи поставки вакцин проти COVID-19 в Україні.

 

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілу Степногірська Запорізької області постраждали 3 людини - голова ОВА

Нам потрібна максимальна присутність на Саміті миру лідерів Заходу й Глобального Півдня - зустріч Єрмака з президентами Євроради та Єврокомісії

Війська РФ за минулий день здійснили 37 обстрілів 10 громад Сумської області, одна людина загинула, одна поранена

Блінкен не виключає можливості зустрічі Зеленського і Байдена протягом наступних тижнів

Блінкен не виключає нових санкцій проти компаній КНР за підтримку ОПК Росії

Кулеба: Кожна затримка в постачанні зброї призводить до невдач на фронті

Стефанчук і Ердоган обговорили звільнення військовополонених і цивільних, утримуваних РФ

Фіцо перебуває в критичному стані

Окупанти завдали удару по Полтавщині двома ракетами, постраждалих немає - голова ОВА

Парламент Естонії підтримав закон про використання заморожених активів РФ на користь України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА