16:32 07.12.2020

Апеляційний суд залишив під вартою Антоненка

2 хв читати
Апеляційний суд залишив під вартою Антоненка

Київський апеляційний суд залишив під арештом фігуранта справи про вбивство журналіста Павла Шеремета - музиканта Андрія Антоненка, повідомляє "5 канал".

Відповідне рішення суд виніс на засіданні в понеділок, відмовивши у такий спосіб у задоволенні апеляцій захисту.

За інформацією телеканалу, судді залишили в силі рішення першої інстанції - залишити Антоненка під вартою до 19 грудня. 17 грудня в Шевченківському райсуді прокурор клопотатиме про продовження запобіжного заходу всі трьом фігурантам справи, оскільки 19 грудня спливає термін дії запобіжного заходу.

Трансляція судового засідання велася на сторінці Free Riff у Facebook. Представники обвинувачення, аргументуючи позицію відмови в задоволенні апеляції, зазначили, що наявність ризиків не дає змоги змінити запобіжний захід - Антоненко може чинити тиск на свідків.

Антоненко під час засідання заявив: "Я цілий рік (запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для нього діє майже рік - ІФ) взагалі не розумію, що відбувається... Рік брехні... Відпрацьовується злочинний наказ щодо нас".

Біля будівлі суду протягом усього дня відбувалася акція на підтримку Антоненка, трансляція якої велася на сторінці Free Riff. Тоді як Коли Антоненка виводили після рішення суду, люди, які прийшли на акцію, вигукували йому слова підтримки. Біля будівлі суду правопорядок забезпечувала велику кількість правоохоронців.

Акція біля суду проходила спокійно.

Як повідомлялося, вранці 20 липня 2016 року в центрі Києва було підірвано машину керівника інтернет-видання "Українська правда" Олени Притули, в якій перебував Шеремет. Журналіст загинув на місці незабаром після вибуху.

Про підозру в вбивстві Шеремета повідомлено трьом особам: військовій медсестрі Яні Дугарь, волонтеру та дитячому медику Юлії Кузьменко, а також музиканту та ветерану АТО Андрію Антоненку. Досудове слідство стосовно підозрюваних було завершено 22 травня.

25 серпня Шевченківський райсуд Києва ухвалив рішення, згідно з яким розгляд по суті справи з обвинувачення Антоненка, Дугарь і Кузьменко в причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета здійснюватиме суд присяжних.

Кузьменко перебуває під цілодобовим домашнім арештом, на Дугарь покладено особисті зобов'язання, а Антоненка тримають під вартою. Жоден із обвинувачених своєї провини в причетності до вбивства Шеремета не визнає.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Швейцарія перемогла в "Євробаченні-2024", Україна посіла 3 місце

ШВЕЙЦАРІЯ ПЕРЕМОГЛА В "ЄВРОБАЧЕННІ-2024". УКРАЇНА ПОСІЛА 3 МІСЦЕ

Частина української делегації у фіналі "Євробачення-2024" одягнена у футболки "Free Azovstal Defenders"

До складу нацжюрі "Євробачення-2024" увійшли Alyosha, Горова, Коляденко, Томільченко і Нагорняк

Нацжурі України на "Євробаченні-2024" поставило найвищі бали Швейцарії, Ірландії та Швеції

ЦАХАЛ закликає евакуюватися жителів Гази, які залишилися в Рафасі, напередодні розширення військової операції

Польща зміцнює східний кордон через загрози гібридної війни з боку Білорусі

УЗ відключила підсвічування п'яти найбільших вокзалів країни для зменшення споживання електроенергії

Alyona Alyona & Jerry Heil зі сцени у фіналі "Євробачення-2024": Єдності для світу, мир і свободу для України

Вибух у Броварах стався під час затримання правопорушника, який кинув гранату в поліцейського - МВС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА