09:25 02.12.2020

Велика Британія схвалила застосування вакцини від COVID-19 компанії Pfizer

2 хв читати
Велика Британія схвалила застосування вакцини від COVID-19 компанії Pfizer

Велика Британія в середу стала першою країною, яка схвалила використання вакцини від коронавірусу COVID-19 виробництва американської компанії Pfizer спільно з німецькою BioNTech, повідомило британське міністерство охорони здоров'я.

"Уряд сьогодні прийняв рекомендації Агентства з регулювання лікарських препаратів і товарів медичного призначення (MHRA) схвалити для використання вакцину від коронавірусу Pfizer і BioNTech", - ідеться у заяві представника МОЗ, розміщеній на сайті уряду Великої Британії.

Повідомляється, що після аналізу даних клінічних випробувань вакцини експерти MHRA "дійшли висновку, що вакцина відповідає суворим стандартам безпеки, якості та ефективності".

"Об'єднаний комітет із вакцинації та імунізації (JCVI) незабаром опублікує фінальні рекомендації пріоритетним групам для отримання вакцини, зокрема жителям будинків престарілих, медичним працівникам, людям похилого віку та клінічно вкрай уразливим (особам - ІФ)", - наголошується у заяві.

У МОЗ наголосили, що "вакцина стане доступною у Великій Британії з наступного тижня".

Голова компанії Pfizer Альберт Бурла, у свою чергу, заявив, що санкціонування використання вакцини Великою Британією є "історичним моментом" у боротьбі з пандемією COVID-19.

"Цей дозвіл є метою, до якої ми прагнули з того моменту, коли ми вперше оголосили, що наука переможе, і ми висловлюємо вдячність MHRA за їхню здатність провести ретельну оцінку і вжити своєчасних заходів для надання допомоги в захисті народу Великої Британії", - йдеться в заяві Бурли.

У прес-релізі Pfizer зазначається, що вакцина має зберігатися за температури мінус 70 градусів за Цельсієм (плюс-мінус 10 градусів). Для цього "компанія розробила спеціальну тару для транспортування з регульованим температурним режимом, яка може підтримувати необхідні умови зберігання вакцини протягом тривалого часу". Пояснюється, що таку температуру тара може підтримувати протягом десяти днів, "що дасть змогу доставляти вакцину по всьому світу".

У документі повідомляється, що "після розморожування флакон із вакциною можна зберігати до п'яти днів в охолоджених умовах - від двох до восьми градусів за Цельсієм".

Наразі оцінка безпеки вакцини виробництва компаній Pfizer і BioNTech проводиться в США і ЄС.

Так, у вівторок BioNTech оприлюднила прес-реліз згідно з яким BioNTech і Pfizer скерували запит до Європейського агентства лікарських засобів (EMA) для отримання дозволу на використання розробленої ними вакцини від COVID-19. А раніше, 20 листопада, компанії передали запит на екстрене використання вакцини від COVID-19 до Управління із санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA). Очікується, що розгляд запиту займе щонайменше декілька тижнів.

Раніше компанії заявили про 95% ефективності препарату в третій - фінальній - стадії клінічних випробувань.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єрмак провів третій раунд переговорів зі США щодо укладення двосторонньої безпекової угоди

В Одесі кількість загиблих зросла до п'яти, поранення дістали 32 людини, із них 25 госпіталізовано

НБУ виключив Fondy з реєстру платіжних систем після інформації правоохоронців

На Ставці обговорювали питання звільнення полонених - Зеленський

Важливо, щоб усі служби, від роботи яких залежить життя українців, були швидкими - Зеленський про удари по Одесі та Харкову

Україна вкотре уточнила інформацію про відступ від зобов'язань за Конвенцією про захист прав людини і основоположних свобод

Начальники генштабів країн НАТО радитимуться в Брюсселі 16 травня у межах Військового комітету альянсу

У Харкові перейменовано дві станції метро та понад 360 топонімів

В Одесі кількість загиблих через ракетний удар зросла до чотирьох осіб, поранені 27, серед них - вагітна жінка і двоє дітей - ОВА

АсМАП просить прем'єра вирішити проблему мобілізації водіїв-далекобійників прямо з рейсів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА