07:24 26.11.2020

У деяких країнах Європи спостерігається поліпшення ситуації з COVID-19

5 хв читати
У деяких країнах Європи спостерігається поліпшення ситуації з COVID-19

У країнах Європи ситуація з коронавірусом COVID-19 неоднозначна - в Іспанії і Італії спостерігається спад захворюваності, у Франції та Великій Британії показники випадків зараження і смертності серед хворих ростуть.

Так, в Іспанії за останню добу зафіксували 10 тис. 222 випадки зараження коронавірусом, що на 2 тис. нижче показника, зафіксованого у вівторок (12 тис. 228). Померли за добу 369 осіб, інфікованих COVID-19, це більш ніж на 150 менше, ніж напередодні - 537 випадків смерті, що є рекордним показником за другу хвилю.

Таким чином, всього в країні виявили понад 1,6 млн випадків коронавірусу, при цьому загальна кількість летальних випадків серед людей з цим діагнозом перевищує позначку в 44 тис.

Згідно з останніми даними, в лікарнях зараз перебувають 15 тис. 986 пацієнтів з COVID-19, із них 2 тис. 838 - у палатах інтенсивної терапії. За даними Міністерства охорони здоров'я, це займає 28,98% місткості палат інтенсивної терапії, напередодні цей показник був трохи вище - 29,06%.

Показник випадків зараження коронавірусом на 100 тис. жителів країни за останні 14 днів становить 340,83. До 23 листопада цей коефіцієнт перевищував 400.

В Італії за добу померли 722 людини з коронавірусом, свідчать дані Міністерства охорони здоров'я країни. Це нижче зафіксованого напередодні показника в 853 летальні випадки, який є рекордним з кінця березня.

Крім того, добовий приріст нових випадків зараження склав 25 тис. 853, що трохи вище за попередній показник (23 тис. 232). З діагностованих за добу понад 5 тис. заражень припадає на область Ломбардію - найбільш епідеміологічно несприятливий регіон країни.

Таким чином, загальна кількість виявлених випадків зараження в країні становить понад 1,4 млн, кількість летальних випадків перевищує позначку в 52 тис. Тим часом, понад 637 тис. італійців успішно одужали, перехворівши коронавірусом.

Повідомляється, що за останню добу було проведено понад 230 тис. тестів на коронавірус, у той час як напередодні цей показник склав 188 тис. 659.

Як зазначає видання The Guardian, незважаючи на те, що показники смертності в Італії - одні з найвищих серед країн Європи, кількість пацієнтів, що надходять в лікарні та відділення інтенсивної терапії, знижується. Так, станом на середу в лікарнях перебувають 34 тис. 313 пацієнтів з коронавірусом, що на 264 менше, ніж фіксувалося у вівторок. За добу 32 хворих COVID-19 надійшли до відділень інтенсивної терапії. Таким чином, загальна кількість людей у реанімації становить 3 тис. 848.

The Guardian нагадує, що раніше в листопаді, коли відзначалося прискорення темпів поширення коронавірусу, щодня до лікарень надходили близько 1000 пацієнтів, а в відділення інтенсивної терапії - близько 100.

Тим часом, у Великій Британії знову зафіксували максимальний з початку травня добовий приріст смертей - померли 696 інфікованих. Напередодні цей показник склав 608 летальних випадків, а днем раніше, 23 листопада, добова смертність була в три рази менше - 206.

Крім того, за добу виявили 18 тис. 213 нових випадків зараження коронавірусом, що майже на 7 тис. вище приросту, зафіксованого у вівторок, який склав 11 тис. 299 випадків.

Таким чином, загальна кількість діагностованих випадків COVID-19 у Великій Британії перевищує позначку в 1,5 млн, при цьому померли понад 56 тис. інфікованих.

Захворюваність COVID-19 знову на підйомі у Франції - 16 тис. 282 випадків за добу, хоча напередодні діагностували лише 9 тис. 155 випадків, і в країні до цього відзначався спад темпів зараження. Також за добу помер ще 381 заражений - на сотню менше, ніж напередодні (458 смертей).

Всього у Франції виявили 2 млн 170 тис. 97 випадків COVID-19, померли 50 тис. 618 інфікованих. За захворюваністю коронавірусом Франція займає четверте місце в світі, а за смертністю - сьомий.

У вівторок президент Франції Емманюель Макрон заявив, що в країні добігла кінця друга хвиля пандемії коронавірусу. Цими вихідними, за повідомленням президента, почнуть послаблювати введений в країні режим ізоляції, таким чином, до Різдва відкриються магазини, театри і кінотеатри. При цьому, за словами Макрона, ресторани, кафе і бари не працюватимуть до 20 січня для того, щоб не викликати розвитку третьої хвилі пандемії.

У Туреччині теж відзначається зростання захворюваності - 28 тис. 351 випадок за добу, хоча раніше добові показники могли становити близько 6 тис. випадків. Однак, як уточнює агентство Associated Press, з 29 липня турецька влада перестали публікувати дані про безсимптомні випадки інфікування COVID-19, і в статистику включалися лише пацієнти з симптомами, що перебували на лікуванні. В результаті на адресу уряду звучали обвинувачення в спробах приховати справжні масштаби епідемії, а від МОЗ Туреччини вимагали публікувати повну статистику.

Міністр охорони здоров'я Туреччини Фахреттін Коджа в середу повідомив про 161 летальний результат серед заражених - максимальний показник з моменту початку епідемії в країні. Водночас, за його словами, Туреччина отримає з грудня 2020 до лютого 2021 року 50 млн доз вакцини від коронавірусу, розробленої китайською компанією SinoVac.

З початку епідемії в Туреччині виявлено 467 тис. 730 випадків COVID-19, причому 12 тис. 840 заражених померли.

Болгарія з метою стримування поширення коронавірусу знову повертається до більш жорстких заходів - закриття шкіл, дитячих садів, ресторанів, кафе, казино, фітнес-клубів і торговельних центрів, які повинні тривати з 27 листопада до 21 грудня. Університети і школи переведуть на дистанційне навчання.

При цьому, театрам дозволять давати спектаклі при 30-відсотковій заповнюваності залів, а ресторанам можна буде працювати на винос. Також влада не буде закривати церкви та інші місця богослужінь, і, на відміну від весняного карантину, громадські парки і сади залишаються відкритими, заборона на подорожі не вводиться.

"Ми не говоримо про ізоляцію в домівках, мета - скоротити рівень захворюваності і смертності", - заявив глава робочої групи з коронавірусу Венцислав Мутафчійські.

"Це дозволить більш значній кількості людей не захворіти, поки не використовуватимуть вакцину", - пояснив він.

Західні ЗМІ уточнюють, що Болгарія вважається однією з найбільш постраждалих від пандемії країн ЄС: так, за останній тиждень рівень смертності тут через COVID-19 склав 11,7 смертей на 100 тис. людей. За сім минулих днів у країні зареєстровано 813 смертей, пов'язаних з коронавірусом. Кількість летальних випадків зросла на 44,7%.

Однак рівень захворюваності дещо знизився - за минулий тиждень виявили 22 тис. 750 випадків коронавірусу, а за попередній аналогічний період - 23 тис. 232.

Всього в Болгарії виявили 129 тис. 348 випадків хвороби, померли 3 тис. 226 інфікованих. При цьому одужали 40 тис. 102 хворих.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли селище на Харківщині, поранені четверо співробітників амбулаторії - поліція

У Миколаєві - троє постраждалих від ударів РФ

Зеленський з огляду на ситуацію на Харківщині доручив перенести всі міжнародні заходи за його участю та опрацювати нові дати проведення

На харківському напрямку противник намагається закріпитися на досягнутому рубежі та здійснює перегрупування - Генштаб ЗСУ

Держприкордонслужба України рекомендує для перетину кордону з Польщею використовувати ПП "Смільниця", "Грушів" та "Угринів"

У Миколаєві два прильоти - обладміністрація

В Україні в четвер буде прохолодно, у п'ятницю розпочнеться потепління, місцями короткочасні дощі

ТЧХУ продовжує евакуацію жителів населених пунктів, розташованих на лінії вогню противника в Харківській області

У Миколаєві пролунав вибух - мер

БЕБ здійснює 24 одночасні обшуки на виробництвах чотирьох виробників сигарет, яких підозрюють у незаконних діях

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА