07:45 24.11.2020

Байден має намір особисто оголосити про ключові призначення в своїй адміністрації у вівторок

3 хв читати
Байден має намір особисто оголосити про ключові призначення в своїй адміністрації у вівторок

Кандидат у президенти США від демократів Джо Байден у вівторок має намір особисто представити ключових співробітників його адміністрації.

"Ми зробимо перші призначення в кабінет у вівторок на цьому тижні, обраний президент у захваті від своєї команди і розраховує представити її країні", - повідомила в ефірі телеканалу Fox News старший радник штабу демократів Кейт Бедінгфілд.

Але, не дивлячись на те, що Байден, можливо, і представить членів своєї адміністрації, сам цей факт не носить офіційного характеру, оскільки такі призначення відповідно до американського законодавства повинні пройти через затвердження Сенату, який, за підсумками виборів може залишитися республіканським.

Тим часом, у понеділок штаб розповсюдив заяву, в якому, зокрема, йшлося: "Сьогодні обраний президент Джо Байден оголосив ключових членів команд із зовнішньої політики і національної безпеки, зокрема, Ентоні Блінкена на пост глави держдепартаменту".

Блінкен у 2013-2015 роках був заступником радника з нацбезпеки колишнього президента США Барака Обами. Блінкен вважався одним із провідних кандидатів на пост глави держдепу, і після роботи заступником радника з нацбезпеки він був підвищений до заступника держсекретаря при президентові Обамі (цю посаду він займав в 2015-2017 роках).

Згідно із заявою, радником з нацбезпеки президента США Байден хоче призначити Джейка Саллівана - одного з найближчих помічників Гілларі Клінтон, яка була держсекретарем США в 2009 - 2013 роках. Салліван, як і Блінкен, був радником Байдена з питань національної безпеки, коли той був віце-президентом США (Блінкен - у 2009-2013 роках, а Салліван - у 2013-2014).

Директором Національної розвідки Байден розраховує призначити колишнього заступника радника президента США з національної безпеки Евріл Гейнс, яка займала цей пост з 2015 до 2017 року. До цього Гейнс працювала на посаді заступника директора ЦРУ (2013-2015 рр.).

Планується, що колишній заступник міністра з питань внутрішньої безпеки Алехандро Майоркас обійме посаду міністра внутрішньої безпеки, а колишній помічник держсекретаря з питань Африки при Обамі Лінда Томас-Грінфілд стане постпредом США при ООН.

Джон Керрі, який займав посаду держсекретаря США в 2013-2017 роках, може стати спеціальним посланником президента з питань клімату.

"Ці досвідчені, перевірені кризою лідери негайно приступлять до роботи для відновлення наших інститутів, поновлення і переосмислення американського лідерства, щоб гарантувати безпеку американцям вдома і за кордоном і відповісти на проблеми, що визначають наш час - від інфекційних захворювань до тероризму, розповсюдження ядерної зброї, кіберзагроз та кліматичних змін", - йдеться в заяві штабу.

Вибори в США відбулися 3 листопада. Більшість голосів вже підраховано, але офіційні результати обробки бюлетенів у штатах будуть відомі пізніше. Однак, на підставі наявних даних, 7 листопада провідні американські ЗМІ спрогнозували перемогу Байдена на виборах президента. Сам Байден також у зверненні до народу США оголосив себе переможцем виборів, з успіхом на них його привітали багато світових лідерів.

Республіканець Дональд Трамп, який обвинуватив демократів у шахрайстві і в тому, що вони "вкрали" у нього перемогу, не визнає поразки. Він ініціював низку судових позовів з метою добитися перегляду результатів голосування в кількох штатах.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА