21:17 20.11.2020

Буславець залишається на посаді першого заступника міністра енергетики

2 хв читати
Буславець залишається на посаді першого заступника міністра енергетики

Ольга Буславець, з якої рішенням уряду від 20 листопада зняті повноваження з тимчасового виконання обов'язків міністра енергетики, залишається на посаді першого заступника міністра, повідомило Міненерго в Facebook у п'ятницю ввечері.

Водночас у міністерстві зазначили, що, згідно прийнятого парламентом 17 листопада законопроекту №3651-д щодо впорядкування окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування та районних державних організацій, передбачається тимчасове виконання обов'язків міністра тільки протягом 30 днів.

"Рішення про призначення міністра має бути прийнято Верховною Радою", - наголосили в міністерстві.

Згідно з інформацією на сайті Ради, законопроект поки не підписаний керівництвом парламенту і главою держави.

Народний депутат фракції "Батьківщина" Олена Шкрум прокоментувала, що, згідно з прийнятим законом, істотно обмежуються повноваження тимчасово виконуючих обов'язки міністра.

"Такий тимчасовий міністр і сьогодні не має права голосу на засіданні уряду, але тепер він не зможе також здійснювати реорганізацію галузі або цілого міністерства, ліквідувати або продавати майно або підприємства, а також призначати і звільняти керівників таких підприємств", - написала вона на своїй Facebook-сторінці.

Призначений т.в.о. міністра енергетики замість Буславець заступник міністра Юрій Бойко до призначення в травні поточного року заступником міністра енергетики та захисту довкілля з жовтня 2014 року працював заступником директора з економіки та фінансів ДП "Енергоринок", перед цим два роки - керівником ПАТ "Чернігівобленерго". Крім того, займав керівні посади протягом декількох років в ЗАТ "А.Е.С. Київобленерго".

Як повідомлялося, згідно з розпорядженням уряду №1467-р від 20 листопада, оприлюдненому на Урядовому порталі в п'ятницю ввечері, обов'язки міністра енергетики покладені на заступника міністра Юрія Бойка.

Розпорядженням № 1466-р від 20 листопада визнано недійсним розпорядження №604 від 3 червня 2020 року про покладання обов`язків міністра енергетики на Ольгу Буславець.

 

 

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вночі та вранці обстріляли шість громад Сумської області

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 104 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку відбито 24 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила сім ракетних і 108 авіаударів

Генштаб ЗС України: Авіація і ракетні війська завдали ударів по 18 районах скупчення сил противника

У Середземному морі на бойовому чергуванні три кораблі РФ, один із них ракетоносій "Калібрів"

ЗС України за добу ліквідували 1320 окупантів

Ворог обстріляв 14 населених пунктів Херсонської області, поранено четверо людей

За минулу добу окупанти 380 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Російський наступ уздовж кордону в напрямку Харкова має на меті відволікти і закріпити українські сили від інших районів на сході України

11 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА