09:55 19.11.2020

Українська делегація в ТКГ запропонувала провести позачергові засідання робочих підгруп

1 хв читати
Українська делегація в ТКГ запропонувала провести позачергові засідання робочих підгруп

Українська делегація в Тристоронній контактній групі (ТКГ) звернулася до російської сторони з пропозицією провести позачергові засідання в трьох робочих підгрупах.

"Ми пропонуємо скликати позачергове засідання робочої підгрупи ТКГ із питань безпеки, робочої підгрупи ТКГ із політичних питань та робочої підгрупи ТКГ із гуманітарних питань, і запевняємо у своїй готовності працювати в режимі 24/7 для прискорення розгляду питань, які вже протягом багатьох місяців перебувають на порядку денному відповідних робочих підгруп ТКГ, і для ухвалення Тристоронньою контактною групою відповідних рішень", - повідомила Українська делегація в ТКГ у Telegram-каналі в четвер.

Пропонується, зокрема, розглянути питання розблокування роботи КПВВ і взаємного обміну утримуваними особами.

"Нагадуємо, що міністри закордонних справ Франції та ФРН, представники ОБСЄ закликали російську сторону відкрити зі свого боку КПВВ для руху транспорту і людей якомога швидше. Українська сторона внесла свої пропозиції про порядок вирішення технічних питань", - наголошено в повідомленні.

Українська делегація також продовжує наполягати на початку гуманітарного розмінування.

Глава української делегації Леонід Кравчук також закликав повернути додому до Різдва і Нового року всіх взаємно утримуваних осіб.

"Сподіваємося на розуміння російською стороною ступеня відповідальності за зрив міжнародних домовленостей на найвищому рівні, досягнутих 9 грудня 2019 року в Парижі", - зазначили в українській делегації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА