20:45 18.11.2020

ВООЗ фіксує зниження нових випадків COVID-19 в Європі, але збільшення смертності

2 хв читати
ВООЗ фіксує зниження нових випадків COVID-19 в Європі, але збільшення смертності

В Європі фіксується зниження темпів поширення коронавірусу COVID-19, проте кількість летальних випадків зростає, повідомили в середу у Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ).

Згідно з даними організації, кількість нових випадків в європейських країнах на минулому тижні знизилася вперше за останні три місяці.

Тим часом, смертність серед осіб, які заразилися на COVID-19, збільшується, зазначили в ВООЗ.

Зокрема, в Швеції в середу повідомили про рекордну для країни кількість смертей від коронавірусу. Шведські служби охорони здоров'я підтвердили 96 смертей, що стало найвищим показником за останні три місяці.

В Італії та Швейцарії спостерігається складна ситуація з переповненими відділеннями інтенсивної терапії. З початку листопада в Італії кількість госпіталізацій зросла удвічі, у лікарнях нині перебувають близько 33 тис. людей, відчувається нестача медичних працівників, що мають кваліфікацію для роботи в реанімації. Лікарі в Швейцарії зі свого боку повідомляють, що всі сертифіковані відділення інтенсивної терапії в країні працюють на повну потужність і вільних місць для пацієнтів більше немає.

В Угорщині на тлі зростання захворюваності продовжили режим НС в країні до 8 лютого. Однак обмеження, такі як комендантська година з 20:00 до 05:00 і дистанційне навчання, повинні бути скасовані, як очікується, 10 грудня.

Влада Португалії у вівторок повідомила, що готується до продовження режиму НС, який діє з минулого тижня. Міністр охорони здоров'я країни Марта Теміду зазначила, що в найближчі два-три тижні "ця друга хвиля залишиться на високому рівні і буде причиною серйозного занепокоєння". Спочатку очікувалося, що режим НС буде знято 23 листопада.

У Бельгії, між тим, відзначають поліпшення епідеміологічної ситуації в останні дні. Влада і експерти пов'язують це поліпшення після багатьох тижнів обстановки з дією суворих обмежувальних заходів в країні. "Вперше за тижні, а то й за кілька місяців, всі показники йдуть на зниження. І вперше кількість смертей знижується", - заявив офіційний представник бельгійської медичної адміністрації Ів Ван Летем.

Уряд Франції зі свого боку поки не готовий знімати обмеження. Представник французького кабміну Габріель Атталь зазначив, що "ще поки далеко до перемоги над вірусом, і ми повинні жити в умовах обмежень, необхідних для того, щоб його перемогти. Так буде протягом ще деякого часу".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль обговорив військові потреби України з болгарським колегою Главчевим

KSE Institute за $3 млн Світового банку навчить 6 тис. людей роботі з МФО

У Нікопольському районі вже 6 постраждалих від обстрілів, зокрема дитина - обладміністрація

Окупанти завдали удару по Криворізькому району, постраждав місцевий житель

Лубінець передав МФЧХ документи, що свідчать про низку порушень у діяльності російського Червоного Хреста

Окупанти завдали удару по Херсону, повністю зруйновано кілька приватних будинків - обладміністрація

Данія виділяє Україні новий пакет допомоги в розмірі EUR33,5 млн

Кулеба обговорив із главою МЗС Антигуа і Барбуди шляхи подальшого розвитку двостороннього співробітництва між країнами

У Києві відбулася координаційна зустріч між посольством Італії, офісом AICS та італійськими гуманітарними організаціями

Українська авіація завдала за добу ударів по 5 місцях скупчення окупантів і їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА