15:28 18.11.2020

Денісова просить Москалькову забезпечити надання медичної допомоги кримському татарину Абдуллаєву

2 хв читати
Денісова просить Москалькову забезпечити надання медичної допомоги кримському татарину Абдуллаєву

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова просить російську колегу Тетяну Москалькову вжити заходів із надання медичної допомоги незаконно засудженому кримському татарину Теймуру Абдуллаєву.

"Кримського татарина Теймура Абдуллаєва, який незаконно утримується у "ФКУ ИК-2 УФСИН по Республике Башкортостан" з високою температурою, слабкістю та задушливим кашлем безпідставно помістили у штрафний ізолятор. ️За словами рідних, медична допомога нашому співгромадянину не надається, а це пряме порушення статті 3 Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод та статей 9, 10, 22 Мінімальних правил поводження з в’язнями, схвалених Економічною і Соціальною Радою ООН", - написала Денісова на сторінці у Facebook.

Омбудсмен наголосила, що права кримського татарина систематично порушуються керівництвом згаданого закладу, зазначивши, що раніше його близько п'яти місяців безпідставно тримали у штрафному ізоляторі.

"Звертаюся до уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової з вимогою негайно відреагувати та забезпечити відновлення прав Теймура Абдуллаєва. Зокрема, припинити катування і нелюдське поводження, забезпечити надання відповідної медичної допомоги, привести умови тримання у відповідність з Мінімальними правилами поводження з в’язнями, а також з’ясувати правомірність поміщення в ШІЗО", - закликала Денісова.

Вона також звернулася до міжнародного співтовариства з проханням звернути увагу на порушення прав кримського татарина, якого незаконно тривають у РФ.

Як повідомлялося, кримські татари Теймур Абдуллаєв, Узеір Абдуллаєв, Рустем Ісмаїлов, Еміль Джемаденов та Айдер Саледінов були незаконно засуджені Північно-Кавказьким окружним військовим судом за нібито участь у забороненій у Російській Федерації релігійній організації "Хізб ут-Тахрір".

Міністерство закордонних справ України висловило протест Російської Федерації в зв'язку з вироками кримським татарам.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ТЧХУ евакуйовує населення з громад Харківської області, що перебувають під обстрілами армії РФ

Буданов про ситуацію на кордоні в Харківській області: Намітилася стрімка тенденція до стабілізації ситуації

Окупанти провели 31 атаку позицій ЗСУ на дев'яти напрямках від початку доби, ситуація у Вовчанську контрольована - Генштаб ЗСУ

Зеленський: Ми пам'ятаємо і шануємо сміливість та людяність українців - Праведників народів світу

Американська військова допомога вже скоро прибуде в Україну - Блінкен

Українська кіноакадемія оголосила номінантів на кінопремію "Золота дзиґа"

Понад половина українців із розумінням ставиться до підвищення тарифів на світло для ремонту пошкодженої інфраструктури - соцопитування

Мінветеранів та Мінцифри проводять бета-тестування е-посвідчення ветерана в "Дії"

З України під виглядом декорацій для акваріума намагалися переслати 52 молюски юрського періоду - Держмитниця

Із окупації вдалося повернути 6 дітей

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА