13:52 17.11.2020

Влада Франції планує розпочати вакцинацію від COVID-19 в січні 2021 року

2 хв читати
Влада Франції планує розпочати вакцинацію від COVID-19 в січні 2021 року

Влада Франції готується розпочати загальнонаціональну кампанію вакцинації проти коронавірусу COVID-19 у січні 2021 року, коли потенційний препарат буде схвалений і стане доступний, заявив телеканалу France 2 представник французького уряду Габріель Атталь.

"Ми готуємося розпочати кампанію з вакцинації в той самий момент, коли вакцину схвалять європейські та французькі органи охорони здоров'я, тож ми могли б негайно розпочинати", - сказав він.

Він нагадав, що влада виділила $1,5 млрд на закупівлю вакцин на 2021 рік. За словами Атталя, Париж зробив замовлення на "декілька сотень мільйонів" доз вакцини у різних фармацевтичних компаній.

Він додав, що Європейське агентство з лікарських засобів має схвалити першу вакцину проти COVID-19 до кінця 2020 року.

Однак, зазначають у свою чергу європейські ЗМІ, французьку владу турбує можлива відмова мільйонів французів від вакцинації. Так, згідно з даними за вересень міжнародної компанії з вивчення громадської думки Ipsos, лише 59% французів готові вакцинуватися - проти 74% в середньому у світі.

Минулими вихідними прем'єр-міністр Франції Жан Кастекс висловив стурбованість у зв'язку з тим, що недостатня кількість жителів країни може захотіти вакцинуватися.

Згідно з даними статистичного сайту Worldometers, загалом у Франції за час пандемії діагностували понад 1,99 млн випадків зараження коронавірусом. Понад 45 тис. інфікованих померли. Франція посідає четверте місце в світі за кількістю випадків COVID-19 і сьоме за кількістю летальних випадків.

Із моменту введення другого режиму ізоляції у Франції 30 жовтня показники захворюваності падають, проте влада закликає до обережності. У французьких лікарнях залишаються 33,5 тис. інфікованих COVID-19, з них приблизно 5 тис. - в палатах інтенсивної терапії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Харкові сильна пожежа на підприємстві через ворожий удар - мер

Окупанти вдарили по цивільній інфраструктурі Харкова, є постраждалі - Синєгубов

Помічника Джемілєва затримано в аеропорту Кишинева - Чубаров

Розпочато кримінальне провадження за фактом перешкоджання доступу держави до стратегічної інформації про проєктування АЕС – Міненерго

Окупанти обстріляли два села на Харківщині, постраждала пенсіонерка - Синєгубов

ОКУПАНТИ Б'ЮТЬ ПО ХАРКОВУ І ХАРКІВСЬКОМУ РАЙОНУ - ГОЛОВА ОБЛАДМІНІСТРАЦІЇ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві ліквідовано - ДСНС

У неділю в Україні буде тепло, подекуди можливий дощ, вночі у східних та південно-східних областях заморозки на ґрунті - Укргідрометцентр

На Донеччині на Великдень нічні богослужіння в церквах відбудуться без участі людей - обладміністрація

Кравченко закликав мешканців Київщини до дотримання комендантської години у Великодні свята та правил поведінки під час повітряної тривоги

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА