09:43 17.11.2020

Кількість випадків COVID-19 у світі перевищила 55 млн - Університет Гопкінса

2 хв читати
Кількість випадків COVID-19 у світі перевищила 55 млн - Університет Гопкінса

З моменту першого виявленого випадку зараження коронавірусом COVID-19 минув рівно рік, за цей час у світі виявили понад 55 млн випадків зараження інфекцією.

Згідно з даними Університету Джонса Гопкінса, у вівторок загальна кількість випадків коронавірусу сягнула позначки в 55 млн 24 тис. 738. Померли 1 млн 327 тис. 253 інфіковані.

Водночас 35 млн 351 тис. 557 людей успішно одужали, перехворівши коронавірусом. Це становить понад 64% від загальної кількості тих, що заразилися.

На першому місці за темпами поширення коронавірусу стоять США, там за час пандемії діагностували понад 11 млн заражень, кількість летальних випадків серед хворих перевищує позначку у 247 тис. Більше ніж 4,2 млн захворілих американців одужали.

Індія та Бразилія посідають друге і третє місце за виявленими випадками зараження. В Індії коронавірус за час пандемії діагностували у понад 8,8 млн жителів країни, причому майже 8,3 млн із них одужали. Кількість випадків смерті серед інфікованих досягла позначки в 130,5 тис.

У Бразилії за час пандемії виявили понад 5,8 млн випадків коронавірусу, при цьому більше ніж 5,3 млн захворілих одужали. Кількість померлих інфікованих становить понад 166 тис.

Нульового пацієнта з невідомим на той час коронавірусом було виявлено рівно рік тому в місті Ухані (китайська провінція Хубей). Тоді газета South China Morning Post написала про 55-річного чоловіка, якого доправили до лікарні з незвичайними симптомами. За деякий час в Ухані було зареєстровано перші випадки зараження.

Відтоді цей коронавірус поширився всім світом, призвів до запровадження вимушених обмежувальних заходів і негативно вплинув на світову економіку.

Фахівці досі не дійшли єдиної думки щодо того, як міг з'явитися цей вірус. У багатьох країнах у спішному порядку триває розроблення вакцин проти нього.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілу Харкова постраждав чоловік - уточнена інформація

Колишніх керівників "Запорізького електровозоремонтного заводу" засуджено до позбавлення волі

В Одесі через ракетну атаку загинули двоє людей, серед постраждалих - дитина

Стефанчук і Столтенберг обговорили безпекові питання

Обстановка в районі Часового Яру складна, але контрольована, російських військ у місті немає - спікер ОСУВ "Хортиця"

Росіяни двічі обстріляли Нікопольський район із важкої артилерії - голова ОВА

Столтенберг: Для перемоги Україна має генерувати і підтримувати свої Збройні сили

Столтенберг: Для перемоги Україна має генерувати і підтримувати свої Збройні сили

В Одесі внаслідок ракетного удару РФ поранені восьмеро осіб, пошкоджені житлові будинки та цивільна інфраструктура - ОВА

Окупанти завдали серію авіаударів по населених пунктах Харківщини - Синєгубов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА