08:57 17.11.2020

Азербайджан вимагатиме відшкодування збитків за втрати, завдані вірменами в Нагірному Карабаху

2 хв читати
Азербайджан вимагатиме відшкодування збитків за втрати, завдані вірменами в Нагірному Карабаху

Азербайджан вимагатиме від Вірменії відшкодування збитків, завданих вірменською стороною в Джебраїльському і Кельбаджарському районах Нагорного Карабаху, заявив президент Ільхам Алієв.

"Це центр міста Джебраїл. Все зруйновано, жодної цілої будівлі не залишили, тільки військову частину відбудували. Іншу інфраструктуру, включно з житловими будинками, школами, громадськими будівлями, все буквально зруйнували. Вони за все відповідатимуть у міжнародних судах. Я ще раз кажу, сюди прибудуть міжнародні організації, експерти, буде прорахована завдана шкода за останні 30 років, будемо домагатись отримання компенсації", - сказав Алієв у минулий понеділок під час відвідування Джебраїльського району.

Відеокадри відвідування району демонструє державний телеканал AzTV.

Також Алієв зазначив, що Азербайджан домагатиметься у Вірменії відшкодування за руйнування, влаштовані вірменським населенням, що йде з Кельбаджарського району.

"Ворог, який сьогодні в Кельбаджарському районі вирубує дерева, руйнує школи, спалює будівлі, відповість і за це. Вони нищили все це, думаючи, що азербайджанське населення ніколи сюди не повернеться, але вони глибоко помилилися, ми повернулися на свою рідну землю і все знову відновимо", - заявив азербайджанський лідер.

Відповідно до тристоронньої заяви РФ, Азербайджану та Вірменії від 9 листопада, Кельбаджарський район повинен бути переданий під контроль азербайджанській стороні до 15 листопада, потім термін передачі району був продовжений до 25 листопада.

Після прийняття заяви в соцмережах з'явилися повідомлення про те, що місцеві жителі, які вирішили піти з району, що переходить під контроль Азербайджану, спалюють свої будинки.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В ООН засудили російські обстріли Херсона й Харківщини: мирні жителі не повинні бути мішенню

Один з постраждалих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанської громади у важкому стані

Генштаб ЗСУ: Російські війська активізували наступальні дії на покровському та лиманському напрямках, продовжують штурмувати позиції ЗСУ в районі Вовчанська

Разумков: Для уникнення різночитань про легітимність президента треба було давно отримати роз'яснення КС

Унаслідок ворожого обстрілу Херсона постраждала жінка - ОВА

Наявність військово-облікового документа у чоловіків 18-60 років у пунктах пропуску перевірятимуть із 18 травня - Держприкордонслужба

Кількість постраждалих у Вовчанській громаді після ворожого обстрілу збільшилася до шести осіб

Данія оголосила про новий пакет військової допомоги для України на EUR750 млн

"Інтерпайп" Пінчука передав військовим на харківському та донецькому напрямках FPV-дрони та "мавіки"

Парламентарії України, Литви та Польщі готують спільну декларацію щодо заборони агропродукції РФ і Білорусі в ЄС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА