15:00 16.11.2020

Вакцина від COVID-19 сама по собі не зупинить пандемію - глава ВООЗ

2 хв читати
Вакцина від COVID-19 сама по собі не зупинить пандемію - глава ВООЗ

Поява вакцини дасть змогу взяти поширення коронавірусу під контроль, але сама по собі не покінчить із пандемією COVID-19, попередив гендиректор Всесвітньої організації охорони (ВООЗ) здоров'я Тедрос Адханом Гебреєсус.

"З моменту виникнення пандемії ми знали, що вакцина відіграє вирішальну роль у тому, щоб узяти її під контроль. Але важливо зазначити, що вакцина доповнить інші важелі, які в нас є, а не замінить їх", - написав гендиректор ВООЗ у понеділок у своєму мікроблозі у Twitter.

За його словами, необхідно буде продовжити спостереження, тестування, лікування, ізоляцію, виявлення контактів і карантин, спонукання людей бути обережними.

"Спочатку постачання вакцин проти COVID-19 будуть обмеженими, пріоритет віддаватиметься медпрацівникам, літнім людям та іншим категоріям населення з групи ризику", - повідомив гендиректор ВООЗ.

"Це, як ми сподіваємося, допоможе скоротити кількість смертей, допоможе системі охорони здоров'я впоратися зі своїми завданнями, але у вірусу все ще залишиться багато простору для діяльності", - застеріг Гебреєсус.

"Від початку епідемії COVID-19 ми знали, що вакцина буде обов'язковим (способом - ІФ) узяти пандемію під контроль. Але важливо наголосити, що вакцина доповнюватиме інші способи, які ми маємо в розпорядженні, а не замінюватиме їх", - сказав він на брифінгу.

"Вакцина сама по собі не покінчить із пандемією COVID-19", - пояснив він.

Він зазначив, що моніторинг ситуації, тестування та ізоляція заражених, відстежування ланцюжків контактів та інші запобіжні заходи треба продовжувати.

Згідно з даними статистичного сайту Worldometers, загалом у світі від початку пандемії коронавірусу виявлено більше ніж 54,9 млн випадків зараження, а понад 1,32 млн людей померли.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Київська влада не погоджувала проведення Маршу рівності в метро - КМДА

Український Червоний Хрест не здійснює реєстрацію на отримання гуманітарної та грошової допомоги

Мінкультури України затвердило робочу групу з розроблення плану заходів щодо розвитку території пам'ятки археології на Поштовій площі в Києві

Від початку доби на фронті відбулося 73 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

Польські фермери планують блокування руху вантажівок у ПП "Рава-Руська - Гребенне"

Ситник залишив посаду заступника голови НАЗК

Дії з підриву Глобального саміту миру є системними та безпрецедентно масштабними - Кулеба

Кількість бойових зіткнень на фронті з опівночі зросла до 59, на покровському напрямку - до 27 - Генштаб ЗСУ

Унаслідок авіаударів у с. Михайлівка загинули двоє людей, серед них - 12-річний підліток - Донецька ОВА

Генштаб ЗСУ: Найскладніша обстановка зберігається на покровському напрямку, ситуація під контролем

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА