19:39 13.11.2020

У штабі Байдена заперечують плани введення локдауну в США

2 хв читати
У штабі Байдена заперечують плани введення локдауну в США

Команда кандидата на пост президента США Джо Байдена в рамках боротьби з коронавірусом COVID-19 не планує вводити в країні загальнонаціональний режим ізоляції, а обмежитися більш точковими заходами, заявив глава консультативного комітету Байдена з коронавірусу доктор Вівек Мерфі.

"Ми не в тому стані, коли ми говоримо про закриття всієї країни. Ми повинні діяти більш цілеспрямовано", - сказав він в інтерв'ю телеканалу ABC.

Він зазначив, що нині, коли фахівці багато дізналися про поширення вірусу і заходи його стримування, слід думати про набір обмежень, які можна то вводити, то скасовувати в залежності від епідеміологічної обстановки в конкретному районі. При цьому як приклад Мерфі навів дії влади Нью-Йорка.

Він додав, що пріоритетом команди Байдена залишається зупинка поширення вірусу, особливо в будинках для людей похилого віку та місцях позбавлення волі, причому ключовим елементом тут має бути поліпшення системи тестування на наявність коронавірусу.

Західні ЗМІ зазначають, що коментарі Мерфі послідували після того, як в штабі Байдена було озвучено припущення, ніби Байден підтримає ідею загальнонаціонального карантину в США на чотири - шість тижнів. Крім цього, раніше суперник Байдена на президентських виборах в США чинний президент Дональд Трамп обвинувачував опонента в намірі ввести карантин в усій країні.

Згідно з даними статистичного сайту Worldometers, США посідають перше місце в світі за кількістю випадків COVID-19 і за смертністю - відповідно понад 10,8 млн і більш ніж 248,6 тис. летальних випадків.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА