10:33 05.11.2020

Українці знову почали знижувати соціальну активність через епідемію - дослідження

2 хв читати
Українці знову почали знижувати соціальну активність через епідемію - дослідження

Реагуючи на спалах епідемії коронавірусу, громадяни почали знижувати соціальну активність: лише за останній тиждень пересування пішим ходом чи автомобілем знизилося приблизно 4%, за місяць - на 14%, такі дані наводить у трекері відновлення української економіки Центр економічної стратегії (ЦЕС).

"Робочі місця теж стали відвідувати не так часто, падіння - 8% за місяць. На це можуть впливати декілька чинників - сезонне скорочення активності, нові карантинні заходи й обережність", - зазначають експерти центру

Вони наголошують, що після активного вересня дещо охолов ринок праці: за місяць щотижневе надходження нових вакансій зменшилося на 8%. Найбільше падіння зафіксовано у сфері ресторанного та готельного бізнесу, а також у сфері обслуговування.

У ЦЕС зазначають: якщо початок жовтня був піком із платіжної активності, то за минулий із того часу місяць кількість операцій через "Приват24" впала на 11%, однак із користування POS-терміналами в торговельних точках особливих негативних трендів немає.

Водночас споживання електрики, скориговане на температуру, трохи зросло за останній тиждень - на 3%, а загалом із періоду жорстких карантинних обмежень рівень використання електрики збільшився на 23%.

Як повідомлялося, 22 жовтня заступник директора ЦЕС Марія Репко в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" зазначила, що показники трекера свідчать, що швидке відновлення економіки після карантину або добігає кінця, або вже завершилося. "Зростаючий тренд зупинився, далі все залежатиме від економічної політики, умов ведення бізнесу, кон'юнктури на зовнішніх ринках", - сказала тоді Репко.

Трекер щотижня аналізує інформацію про вартість оренди житла, мобільність громадян, пошук роботи та вакансії, оплати через термінали ПриватБанку і застосунки "Приват24", а також про фактичне споживання електроенергії.

Дані для трекера надали Google, Apple, Work.ua, Rabota.ua, ЛУН, "Укренерго", Dragon Capital і ПриватБанк.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нова Зеландія ввела нові санкції проти РФ

Заступник прем'єра Словаччини вірить, що життя Фіцо більше не перебуває під загрозою

Унаслідок обстрілу Степногірська Запорізької області постраждали 3 людини - голова ОВА

Нам потрібна максимальна присутність на Саміті миру лідерів Заходу й Глобального Півдня - зустріч Єрмака з президентами Євроради та Єврокомісії

Блінкен не виключає можливості зустрічі Зеленського і Байдена протягом наступних тижнів

Блінкен не виключає нових санкцій проти компаній КНР за підтримку ОПК Росії

Кулеба: Кожна затримка в постачанні зброї призводить до невдач на фронті

Стефанчук і Ердоган обговорили звільнення військовополонених і цивільних, утримуваних РФ

Фіцо перебуває в критичному стані

Окупанти завдали удару по Полтавщині двома ракетами, постраждалих немає - голова ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА