16:38 03.11.2020

У судовому процесі щодо МН17 демонструють відеоінтерв'ю обвинуваченого Пулатова

3 хв читати
У судовому процесі щодо МН17 демонструють відеоінтерв'ю обвинуваченого Пулатова

У судовому процесі у справі про збитий МН17 у відеоформаті демонструється інтерв'ю одного з обвинувачених Олега Пулатова.

Після того, як головуючий суддя Гендрік Стейнгаус (Hendrik Steenhuis) відновив слухання, які були припинені 28 вересня, захист Пулатова повідомив, що записав два фрагменти відеоінтерв'ю з клієнтом під час перебування в Росії 16 лютого і 22 жовтня цього року для того, щоб згодом представити суду повний варіант.

Кожне з цих інтерв'ю Пулатов розпочинає з того, що називає подію трагедією, до якої не має жодного стосунку, приносить свої співчуття рідним загиблих і сподівається на покарання тих, хто винен у злочині.

Пулатов детально пояснює сказане ним під час перехоплених розмов, при цьому стверджує, що йому було відомо про те, що саме цей мобільний телефон прослуховувався, і тому спеціально використовувався для дезінформації противника.

Так, зокрема, обвинувачений пояснив, що кодове слово "коробочка" має стосунок до техніки, такої, як танк, автомобіль, а "іграшка" - це засіб ураження. Водночас, коментуючи перехоплення від 17 липня 2014 року, в якому йдеться про те, що хтось очікує його біля "фуршету" з "іграшкою", Пулатов пояснив, що йшлося про переносне пристосування "для вирішення завдань".

В інтерв'ю від 16 лютого на запитання, чи брав участь він, чи мав якийсь стосунок до транспортування і (або) охорони установки "Бук", Пулатов сказав: "Ні, я не брав жодної участі, і мені не відомо, чи була така система у ополчення. Я виконував завдання ведення розвідки в районі Степанівки та Мар'їнки. Ми точно знали, що в районі Петровського були установки "Точка", а в районі Зарощенського були системи "Бук" української армії".

Пулатов також повідомив, що у сепаратистів були такі засоби ППО, як "Стріла-3" і комплекс "Стріла-10".

"Бука" я не бачив і нічого не можу сказати з цього питання. У підрозділі моїх підлеглих "Бука" теж не було. Пам'ятаю, що в декількох розмовах була згадка "Бук" із метою дезінформації, оскільки напередодні я влив інформацію щодо введення в оману про виведення з ладу "Стріли-10", - стверджує обвинувачений.

Його також запитали про те, що він робив 17 липня, в день, коли був збитий пасажирський літак.

"Це був звичайний день, було багато завдань", - відповів Пулатов.

Зокрема, за словами Пулатова, того дня, після ранкової наради, він мав супроводжувати колону танків до місця розташування, після чого ненадовго заїхав до командно-спостережного пункту, і вже в машині почув звук, який нагадує звук запуску ракети з системи "Стріла-10". За його словами, система запуску перебувала від нього приблизно за 300 метрів.

Про те, що був збитий пасажирський літак, Пулатов, як він стверджує, почув через радіозв'язок.

"Ми слухали ефір, і також слухали ефір українські військові", - сказав Пулатов.

Під час інтерв'ю Пулатов говорив російською з подальшим перекладом на англійську, причому було помітно, що переклад не завжди відображає те, що говорить інтерв'юйований, зокрема, перекладач вставляла слова і фрази, яких він не говорив. Зокрема, вона вставляла слово "дезінформація", яке він не вимовляв, коли йшлося про прослуховування його мобільного телефону.

Після години відео суд зробив перерву на обід.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міносвіти розробило рекомендації для вишів і профтехів щодо підготовки до нового 2024/2025 навчального року

Уночі ППО знищила один БпЛА Shahed у Миколаївській області - ОВА

Пакистан організував чотири спецрейси для вивезення своїх громадян після заворушень у Киргизстані

Кількість постраждалих у Харкові внаслідок ударів уночі та вранці зросла до семи

Глава МЗС Німеччини Бербок приїхала до Києва - ЗМІ

У Херсонській області за добу через обстріли одна людина загинула, ще троє дістали поранення

Силами ППО вночі знищено 28 із 29 ударних БПЛА, які атакували Україну

У Харкові уламки ворожих "шахедів" зафіксовано в чотирьох локаціях, є постраждалі

За минулу добу одна людина загинула під час обстрілів у Василівському районі Запорізької області

У Києві 21 травня весь день із 00:00 до 24:00 будуть застосовуватися графіки відключень

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА