16:16 28.10.2020

Масове тестування на COVID-19 неефективне - думка

1 хв читати
Масове тестування на COVID-19 неефективне - думка

Масове тестування на COVID-19 неефективне, вважає начмед ковідного стаціонару медичної мережі "Добробут" Руслан Буяновський.

"Масове тестування, на мій погляд, неефективне. Тестування всіх підряд - це мільярди гривень, яких в Україні немає. Це безглузда трата ресурсу - особливо в ситуації, коли система охорони здоров'я загалом не готова", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна".

Буяновський також сумнівається в ефективності розгортання ковідних стаціонарів у Палаці спорту, виставкових центрах та інших непристосованих для цього приміщеннях.

"Питання в тому, хто працюватиме в таких стаціонарах. За інформацією ЗМІ, тільки в столиці за останній час звільнилися 7 тис. медиків. Я спочатку вирішував би кадрове питання, а тільки потім розгортав стаціонари у "палацах спорту". Хоча, якщо людині потрібен буде кисень, вона ляже куди завгодно. Але тоді потрібно діяти, як в Іспанії: до кожного ліжка підвести кисень", - сказав він.

Буяновський наголосив, що в разі неготовності системи охорони здоров'я смертність від COVID-19 може перевищити наявних рівень 2-3%.

"Смертність від COVID-19 - 2-3%, тобто зі 100 осіб помирають дві-три. Але якщо ми не підготуємо систему охорони здоров'я до початку другої хвилі, то у нас лежатимуть трупи під дверима лікарень", - сказав він.


Повний текст інтерв'ю оприлюднено на головній сторінці агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Блінкен у Києві пообіцяв, що США конфіскують заморожені активи РФ

Помічник держсекретаря США не виключив призупинення фінансової допомоги Грузії

Страхування від воєнних ризиків пропонують до 50 страхових компаній України

Кількість постраждалих у Харкові зросла до 20 людей, серед них 3 дітей

Генштаб ЗС України: Ситуація на фронті залишається складною, армія РФ активізувалася на краматорському напрямку, зберігаючи тиск на покровському

Блінкен: Найближчі тижні й місяці потребуватимуть багато чого від українців, але я приїхав в Україну з посланням, що ви не самі

Нам потрібне помітне прискорення постачання - Зеленський про постачання іноземної військової допомоги

Ситуація на Харківщині контрольована

За тиждень у Брюсселі розпочнеться черговий етап переговорного процесу Україна-ЄС у сфері довкілля

У районі Очеретиного на деяких ділянках було проведено зміну позицій Сил оборони України у зв'язку з інтенсивним вогневим впливом противника - ОСУВ "Хортиця"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА