12:54 25.10.2020

У Харківській області відкрито 3 провадження щодо порушень у день виборів - поліція

1 хв читати

Станом на 12:00 неділі до поліції надійшло 55 повідомлень про порушення виборчого законодавства на території Харкова та області, щодо трьох випадків розпочато кримінальні провадження.

"Відкрито 3 кримінальні провадження за ч.1 ст. 157 (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії референдуму або діяльності офіційного спостерігача - ІФ) Кримінального кодексу України", - повідомляє відділ комунікацій ГУ Нацполіції в Харківській області.

Кримінальні провадження відкрито у зв'язку з тим, що в м.Дергачі та смт Козача Лопань через несправність запірного пристрою сейфа, в якому зберігалися бюлетені для голосування, своєчасно не розпочали роботу дві виборчі дільниці. Крім того, на виборчій дільниці в смт. Мала Данилівка виборець у бюлетені виявив відсутність прізвища одного з кандидатів у депутати.

Люди також скаржилися на те, що біля входу на виборчу дільницю в м. Первомайський невідомі роздають листівки і пропонують пройти опитування від президента України; на те, що у виборчих списках на дільниці в Новобаварському районі Харкова зазначено інформацію про те, що в одному з будинків більше квартир, ніж є насправді, на відмову надати бюлетень за цифровим паспортом і т. д.

Інформацію за всіма повідомленнями внесено до Єдиного обліку заяв та повідомлень територіальних відділів поліції. Проводиться перевірка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА