10:10 25.10.2020

Разумков впевнений, що буде другий тур місцевих виборів

2 хв читати

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков не сумнівається, що другий тур місцевих виборів, що проходять в неділю в Україні, обов'язково відбудеться.

"Безумовно, буде ... сьогодні призупинити виборчий процес, я не ЦВК, але я не бачу ні підстав, ні можливостей це зробити", - сказав Разумков журналістам у неділю в Києві.

Спікер висловив переконання, що другий тур виборів має відбутися. "Тому що ми не можемо залишити громади без легітимної влади. Я думаю, що ми всі розуміємо, що влада на місцях, особливо і в рамках децентралізації... і в рамках тих викликів, які сьогодні стоять перед місцевою владою... тому важливо, щоб вся вертикаль влади працювала на єдиний результат", - сказав Разумков.

Він повідомив, що проект постанови Верховної Ради, що пропонує не проводити другий тур виборів мерів, вже відкликаний. При цьому спікер наголосив, що кожен народний депутат може зареєструвати будь-яку постанову, про що завгодно, "але це не означає, що парламент її ухвалить".

Як повідомляє сайт Верховної Ради, проект постанови № 4234 Про внесення змін до постанови про призначення чергових місцевих виборів у 2020 році, яка пропонувала не призначати і не проводити в період дії карантину, пов'язаного з Covid-19 повторне голосування з виборів сільської, селищної, міської рад (територіальної громади з кількістю виборців до 10 тис), сільського, селищного, міського голови, було відкликано 22 жовтня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА