20:35 23.10.2020

Суд заарештував онлайн-шахраїв, що привласнювали гроші кредитних установ

1 хв читати
Суд заарештував онлайн-шахраїв, що привласнювали гроші кредитних установ

Суд обрав запобіжний захід учасникам та організатору групи, яка привласнювала гроші кредитних установ на території Харківської та інших областей України.

"П'яти підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави. Організатору групи обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави", - повідомляє відділ комунікацій Головного управління Національної поліції в Харківській області.

За даними досудового слідства, з вересня минулого року група шляхом незаконних операцій із використанням електронно-обчислювальної техніки та несанкціонованого втручання в роботу автоматизованих систем, комп'ютерних мереж і мереж електрозв'язку заволоділа грошима кредитних установ.

Наразі слідчі встановили причетність групи до більше ніж 100 епізодів. Загальна сума завданих збитків становить майже 500 тис. грн.

Кримінальне провадження відкрито і розслідується за ч.1, 2 ст.361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж або мереж електрозв'язку) і ч.3 ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА