19:06 15.10.2020

Кабмін планує в жовтні скасувати рекомендацію щодо обмеження зарплат топ-менеджерів держбанків

2 хв читати
Кабмін планує в жовтні скасувати рекомендацію щодо обмеження зарплат топ-менеджерів держбанків

Кабінет Міністрів у жовтні планує скасувати рекомендацію щодо карантинного обмеження зарплат топ-менеджерів державних банків лімітом у 47 тис. грн, повідомив заступник міністра фінансів Юрій Драганчук.

"З точки зору Міністерства фінансів як акціонера ми виступаємо за те, щоб ці ліміти зняли якнайшвидше, (...) ми працюємо разом над цим. Спочатку було на рівні законодавства обмежено. (...) Нещодавно президент підписав відповідні зміни, які надали право Кабміну скасовувати... Я точно знаю, що цього місяця це буде зроблено", - сказав він під час The Banking 50 Ukrainian Banking Forum у Києві в четвер.

Заступник міністра фінансів зазначив, що після скасування відповідних рекомендацій уряд планує закінчити формування наглядових рад Ощадбанку (в якому не вистачає одного члена) та Укрексімбанку (двох).

"Тоді я вважатиму, що реформу корпоративного управління завершено з боку держави", - додав Драганчук.

За інформацією агентства "Інтерфакс-Україна", Національний банк України (НБУ) вже встановив, що наявність таких обмежень у зарплаті становить організаційний ризик для банків.

Як повідомлялося, 29 квітня 2020 року уряд рекомендував обмежити розмір заробітної плати керівників виконавчих органів і членів наглядових рад державних компаній до 47 тис. грн на місяць.

Окрім того, влада України в меморандумі МВФ щодо нової програми stand-by взяла зобов'язання скасувати зазначену рекомендацію до 1 липня поточного року, проте цього зроблено не було.

Як повідомлялося, 28 серпня 2020 року Конституційний Суд України визнав неконституційними окремі положення постанови Кабінету Міністрів про встановлення карантинних обмежень в Україні, зокрема про обмеження зарплат топ-менеджерів держкомпаній.

16 вересня уряд дозволив виплату зарплат топ-менеджменту державних ПриватБанку, Ощадбанку та Укрексімбанку понад карантинний ліміт, водночас відповідні розпорядження опубліковано не було.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА