14:45 15.10.2020

Велика Британія слідом за ЄС ввела санкції проти бізнесмена Пригожина

1 хв читати
Велика Британія слідом за ЄС ввела санкції проти бізнесмена Пригожина

Велика Британія слідом за ЄС ввела у четвер санкції проти російського бізнесмена Євгена Пригожина, оскільки вважає його причетним до постачання озброєнь до Лівії, йдеться у заяві британського МЗС.

"Санкції вводяться проти Євгена Вікторовича Пригожина, який несе відповідальність за діяльність зарубіжних найманців у Лівії та за численні порушення збройового ембарго", - наголошується в заяві.

Раніше у четвер Євросоюз теж ввів санкції проти Пригожина.

"Пригожин бере участь і допомагає діяльності ПВК "Вагнера" у Лівії, що загрожує миру, стабільності та безпеці в країні. Зокрема, ПВК "Вагнера" причетна до численних і повторюваних порушень збройового ембарго в Лівії, встановлених резолюцією Ради безпеки ООН", - ідеться в документі, оприлюдненому в Офіційному журналі ЄС.

У вересні комітет експертів ООН з нагляду за дотриманням санкцій обвинуватив у порушенні ембарго на постачання зброї до Лівії 11 компаній, включаючи ПВК "Вагнера". За заявами експертів, вона у травні надала 800-1200 найманців для допомоги командувачу Лівійської національної армії (ЛНА) Халіфі Хафтару.

Крім "ПВК "Вагнера", в ООН обвинуватили у порушенні збройового ембарго ще 10 компаній, які надавали матеріально-технічну підтримку ЛНА, - авіакомпанії, зареєстровані у Казахстані, Сирії, Україні, Таджикистані, а також дві компанії з ОАЕ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА