07:13 15.10.2020

Глава СММ ОБСЄ на засіданні ТКГ зазначив, що політичні питання не повинні бути на першому місці в роботі підгрупи з безпеки

1 хв читати
Глава СММ ОБСЄ на засіданні ТКГ зазначив, що політичні питання не повинні бути на першому місці в роботі підгрупи з безпеки

 

Глава Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Яшар Халіт Чевік у рамках обговорення роботи підгрупи з безпеки Тристоронньої контактної групи зазначив, що політичні питання, через які засідання групи є не такими результативними, як хотілося б, не повинні стояти на першому місці в її роботі.

"Зокрема, було наголошено на необхідності вирішення питання оновленого плану розмінування, що особливо актуально в зв'язку з наближенням зими. Під час обговорення політичних питань йшлося про недопущення блокування роботи ТКГ, також обговорювалися пропозиції до плану дій щодо реалізації Комплексу заходів з виконання Мінських домовленостей", - повідомляє Офіс президента України за підсумками засідання ТКГ у середу в режимі відеоконференції за участю делегацій України і Російської Федерації і за модерації ОБСЄ, на початку якого глава української делегації Леонід Кравчук привітав сторони ТКГ із Днем захисника України.

Представник ОБСЄ Яшар Халіт Чевік також наголосив на досягненнях у реалізації режиму тиші, який дотримується вже майже три місяці, і наголосив на необхідності забезпечення його сталого характеру.

"Не дивлячись на складний процес, можна відзначити позитивні зрушення в частині розблокування консультацій у рамках ТКГ, а також продовження розмінування на трьох ділянках в Донецькій і Луганській області України", - зазначили в ОП.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА