18:25 13.10.2020

Кабмін ввів низку карантинних обмежень

2 хв читати
Кабмін ввів низку карантинних обмежень

Кабінет Міністрів України на позачерговому засіданні у вівторок ввів низку карантинних обмежень, зокрема щодо проведення масових заходів.

Відповідне рішення уряд ухвалив із одноденним доопрацюванням.

"Пропонується заборонити на території регіону із "зеленим" рівнем епіднебезпеки проведення масових, культурних, спортивних, соціальних, рекламних та інших заходів за участі понад 50 осіб, із "жовтим" рівнем - 30 осіб, "помаранчевим" - 20. Також на території "зеленої", "жовтої" та "помаранчевої" зон пропонується проведення спортивних заходів без глядачів, крім міжнародних змагань та матчів, які можуть проводиться з глядачами при окремій угоді з Міністерством охорони здоров'я", - пояснив міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час засідання уряду.

"Закладам загальної середньої освіти встановити з 15 до 30 жовтня 2020 року канікули, в наступний період можливий перехід на дистанційне і змішане навчання з урахуванням епідситуації, а закладам профосвіти, спеціалізованої та вищої освіти з 15 жовтня до 15 листопада 2020 року - перейти на дистанційну форму навчання з рекомендованим виїздом студентів із гуртожитків, крім тих, які не можуть цього зробити", - додав він.

Крім того, всім суб'єктам господарювання рекомендується організувати позмінну роботу працівників, при технічній можливості роботи в режимі реального часу через інтернет зі збереженням зарплати.

Водночас, за словами міністра, на території з червоним рівнем епіднебезпеки Комісія з ТЕБ та НС встановлює певні обмеження із залученням регіональних комісій з ТЕБ та НС.

"Нацполіція, органи місцевого самоврядування, медзаклади чітко забезпечують контроль за дотриманням умов самоізоляції осіб із підтвердженим COVID-19 і контактних. Державна служба з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів має посилити держконтроль за дотриманням санітарного законодавства та здійсненням протиепідемічних заходів при роботі закладів дошкільної освіти, громадського харчування, фізкультури і спорту, роботі ринків, закладів, що надають послуги з розміщення, об'єктів торгівлі. Органам місцевого самоврядування забезпечити виділення додаткового транспорту і контроль за дотриманням протиепідемічних норм при здійсненні перевезень", - додав Степанов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА