14:26 09.10.2020

Шмигаль доручив опрацювати питання залучення відомчих лікарень для збільшення кількості ліжко-місць для лікування хворих COVID-19

2 хв читати
Шмигаль доручив опрацювати питання залучення відомчих лікарень для збільшення кількості ліжко-місць для лікування хворих COVID-19

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль доручив Міністерству охорони здоров'я з метою збільшення кількості ліжкомісць для лікування хворих коронавірусом опрацювати питання можливого залучення відомчих лікарень і установ Національної академії наук.

"Прем'єр-міністр Денис Шмигаль скликав нараду з головами державних обласних адміністрацій, за участі секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексія Данілова, щодо ситуації з поширенням на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2", - ідеться в повідомленні прес-служби уряду.

Під час наради прем'єр заслухав голів ОДА щодо епідемічної ситуації в областях, а також доручив заступникові міністра охорони здоров'я - головному державному санітарному лікареві Олегу Ляшку й головам облдержадміністрацій поставити на особистий контроль роботу гарячих ліній.

Шмигаль зазначив, що на сьогодні залишається не вирішеною проблема з доплатами до заробітних плат медичним працівникам за вересень.

"Попрошу міністра охорони здоров'я надати інформацію, на її основі уряд робитиме подання на Офіс президента для притягнення до дисциплінарної відповідальності відповідних голів ОДА. Будемо ставити питання звільнення відповідних керівників департаментів охорони здоров'я", - наголосив глава уряду.

У свою чергу міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що у п'ятницю на засідання уряду буде винесено кілька постанов, зокрема постанову щодо забезпечення киснем, і буде виділено й розподілено в регіонах відповідні кошти в межах субвенції.

За підсумками наради Шмигаль також доручив Міністерству охорони здоров'я з метою збільшення кількості ліжко-місць опрацювати питання стосовно можливого залучення відомчих лікарень і установ Національної академії наук.

Також головам обласних і Київській міській державній адміністрації доручено мобілізувати всі служби й налагодити ефективну комунікацію і координацію роботи з МВС і Держспоживслужби, зокрема про проведення масових заходів.

Крім того, департаментам охорони здоров'я в обласних і Київській адміністраціях доручено відпрацювати маршрутизацію для впорядкування перевезення хворих COVID-19.

Прем'єр-міністр дав доручення МОЗ опрацювати пропозиції, надані апаратом РНБО.

"Рішення щодо посилення медичної системи та заходів реагування на зростання захворюваності на COVID-19  будуть розглянуті на засіданні уряду та Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій", - ідеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський мав аудієнцію в короля Іспанії Філіпа VI

На Харківщині через лісову пожежу, спровоковану ворожими обстрілами, детонують боєприпаси, залишені окупантами під час відступу

У Харкові поблизу "Епіцентру" знайдено нерозірваний боєприпас - прокуратура

Сирський: Я вже підписав документи, які дозволять першим французьким інструкторам відвідати наші навчальні центри

Окупанти обстріляли термінал аеропорту Запоріжжя 25 травня, розпочато розслідування - Офіс генпрокурора

У районі Нетайлового ситуація характеризується високою активністю ворога, Красногорівка перебуває під контролем ЗСУ - ОСУВ "Хортиця"

Зеленський про війну на Близькому Сході: Ми підтримуємо політику двох держав

Унаслідок російської атаки на Миколаївщині загинули три людини, шість - поранені - ОВА

Унаслідок обстрілів на Чернігівщині постраждали дві людини - голова ОВА

Мережа "Епіцентр" виплатить по 1 млн грн сім'ям загиблих у Харкові - заява компанії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА