19:10 08.10.2020

В Європі фіксують рекорди зі збільшення нових випадків коронавірусу і посилюють обмеження

2 хв читати
В Європі фіксують рекорди зі збільшення нових випадків коронавірусу і посилюють обмеження

У низці європейських країн зафіксовані рекордні показники приросту нових випадків коронавірусу за добу, повідомляють у четвер місцеві ЗМІ.

Зокрема, в Німеччині за минулих 24 години виявили вперше з квітня понад 4 тис. нових випадків захворювання на COVID-19.

У Нідерландах за останню добу зареєстровано рекордні для країни 5,8 тис. нових випадків.

Напередодні рекордно високий показник захворюваності за добу було зафіксовано у Франції - майже 19 тис.

Тим часом, у Чехії на тлі погіршення ситуації з коронавірусом з наступного тижня вирішили закрити всі спортивні та культурні об'єкти на два тижні. Ресторани в країні працюватимуть тільки до 20:00, а учні середньої та старшої школи перейдуть на змішану систему навчання, яка включатиме, крім звичайних, ще й дистанційні заняття.

Нові заходи почали діяти в столиці Бельгії: на місяць припинено роботу всіх барів і пабів. Обмеження поширюється також на чайні, кафе, кафетерії при спортивних клубах і прийомних залах у всій столиці. При цьому ресторани в Брюсселі продовжуватимуть працювати.

У Швеції тимчасово вирішили відмовитися від планів збільшити максимальну кількість відвідувачів, які можуть одночасно відвідувати спортивні заходи і концерти. Планувалося, що уряд змінить обмеження з 50 осіб до 500.

В Італії у всій країні влада ввела на цьому тижні обов'язкове носіння масок, подібний захід почне діяти в суботу і в Польщі.

При цьому на італійській території за останню добу зафіксували 4 458 нових випадків зараження коронавірусною інфекцією (днем раніше цей показник становив близько 3,6 тис.). Крім того, за добу померли 22 пацієнти з коронавірусом.

Таким чином, у країні триває швидке зростання кількості виявлених випадків, яке намітилося раніше на цьому тижні. Однак багато в чому це пов'язано з тим, що влада значно збільшила і кількість перевірок на COVID-19: у четвер їх було проведено понад 128 тис., що стало для країни абсолютним рекордом за весь час пандемії.

Згідно з даними порталу Worldometers, в Європі за час пандемії зафіксовано близько 5,6 млн випадків COVID-19. Майже 229 тис. померли.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА