16:43 08.10.2020

У Києві у 2021 році відкриють міський дитячий кардіоцентр - Кличко

2 хв читати
У Києві у 2021 році відкриють міський дитячий кардіоцентр - Кличко

Київський міський дитячий кардіологічний центр планують відкрити у 2021 році на базі Науково-практичного медичного центру дитячої кардіології та кардіохірургії Міністерства охорони здоров'я України, повідомив мер Києва Віталій Кличко.

"На початку вересня Київрада підтримала дуже важливе рішення для збереження тисяч життів маленьких киян - про створення Київського міського дитячого кардіологічного центру. До цього в Києві не було такого профільного закладу. І лікувати маленьких киян можна в державних закладах охорони здоров'я на загальних засадах. Це часто призводить до неможливості своєчасно отримати необхідну медичну допомогу", - сказав Кличко після огляду бази для створення центру, наводить його слова прес-служба Київської міськдержадміністрації.

Він зазначив, що основний заклад, де можна отримати таку спеціалізовану допомогу, - Науково-практичний медичний центр дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України.

Близько 15% пацієнтів центру - кияни, і за останні роки спостерігається щорічне збільшення звернень. Лише у 2019 році серед усіх пацієнтів центру майже 30% були киянами - понад 12 тисяч осіб.

У центрі консультують новонароджених, дітей дошкільного та шкільного віку з вродженими та набутими вадами серця, у разі потреби - проводять кардіохірургічні операції. Крім того, вагітним жінкам здійснюють діагностичні ультразвукові обстеження плоду з підозрою на вроджену ваду серця.

"Саме на базі Науково-практичного медичного центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України буде створено комунальне некомерційне підприємство "Київський міський дитячий кардіологічний центр". Уже невдовзі маленькі кияни, що потребують високоспеціалізованої кардіологічної та кардіохірургічної допомоги (діагностики, медикаментозного лікування та хірургічної корекції вроджених вад серця та судин), зможуть отримати її в міському кардіоцентрі ", - додав мер Києва.

Міський дитячий кардіологічний центр буде розміщений у новому корпусі на чотири поверхи поряд із Науково-практичним медичним центром дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України. Наразі завершують будівництво корпусу. Наступного року дитячий кардіоцентр розпочне свою роботу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову КАБ, в однієї жінки гостра реакція на стрес - Синєгубов

Вертоліт із президентом Ірану здійснив жорстку посадку на північному заході країни

Окупанти вдарили по центру Харкова, є постраждалі - мер

У ХАРКОВІ КІЛЬКА ВИБУХІВ - МЕР

Генштаб ЗСУ: до середини дня армія РФ активізувалася на Сіверському та Харківському напрямках, на Покровському - зберігає високу інтенсивність атак

Окупанти обстріляли Куп'янський район Харківщини, загинули 5 мирних жителів, ще 9 постраждали - поліція

По Черкаській Лозовій було завдано подвійного удару "Іскандер-М", серед загиблих вагітна жінка

Дрони СБУ атакували військовий аеродром "Кущевська" і Слов'янський НПЗ у РФ - джерело

Зеленський вшанував пам'ять жертв радянських політичних репресій

Кількість поранених у Малоданилівській громаді зросла до 16, вісім у важкому стані - поліція

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА