15:22 08.10.2020

У РФ немає кримінальних справ проти Тихановської

2 хв читати
У РФ немає кримінальних справ проти Тихановської

У МВС Росії заявили про відсутність кримінальних справ на території РФ стосовно лідера білоруської опозиції Світлани Тихановської.

"Кримінальних справ стосовно Світлани Тихановської правоохоронні органи Російський Федерації не порушували", - повідомили "Інтерфаксу" у прес-службі відомства.

"Її присутність у базі розшукуваних осіб, розміщеній на сайті МВС Росії, пояснюється тим, що Головний інформаційно-аналітичний центр МВС Росії здійснює формування та ведення Міждержавного інформаційного банку, який функціонує на підставі Угоди про взаємини міністерств внутрішніх справ у сфері обміну інформацією від 3 серпня 1992 року та Угоди про обмін інформацією у сфері боротьби зі злочинністю від 22 травня 2009 року, укладених у рамках СНД", - зазначили у міністерстві.

За даними прес-служби, цей інформаційний банк формується відповідно до Регламенту компетентних органів щодо здійснення міждержавного розшуку осіб, затвердженого у 2015 році рішенням Ради глав урядів СНД.

Напередодні інформоване джерело агентства повідомляло, що внесення екс-кандидата у президенти Білорусі Світлани Тихановської до бази розшуку МВС Росії є технічним аспектом взаємодії союзних держав.

"У рамках взаємодії між Союзними державами інформація про розшук Тихановської розміщується в загальній базі", - сказав "Інтерфаксу" співрозмовник агентства, зазначивши, що кримінальну справу російські правоохоронні органи стосовно неї не порушували.

Раніше повідомлялося, що лідера білоруської опозиції Тихановську було оголошено в розшук на території РФ.

Згідно з базою даних МВС Росії, громадянку Світлану Георгіївну Тихановську, 1982 року народження, "розшукують за статтею КК". При цьому, за якою саме статтею Тихановську оголошено в розшук, МВС не уточнює.

Тихановська брала участь у президентських виборах у Білорусі після відмови ЦВК зареєструвати ініціативну групу її чоловіка Сергія Тихановського, якого згодом затримали під час пікету зі збору підписів за висунення Тихановської в місті Гродні. Згідно з офіційно оголошеним результатам виборів, Тихановська набрала трохи більше ніж 10% голосів виборців, посівши друге місце. Переможцем оголошений чинний глава держави Олександр Лукашенко, який обіймає цю посаду з 1994 року. Опозиція не визнає оголошені владою підсумки виборів, вважає їх сфальсифікованими.

У Білорусі з 9 серпня відбуваються багатотисячні акції протесту.

Тихановська не погодилася з результатами виборів і подала скаргу до Центрвиборчкому. 11 серпня литовський міністр закордонних справ Лінас Антанас Лінкявічюс оголосив, що Тихановська перебуває у Литві в безпеці. Як пояснила її довірена особа Ольга Ковалькова, Тихановську вивезла з країни білоруська влада, і у неї не було вибору.

Низка країн ЄС визнає Тихановську як лідера опозиційних сил Білорусі. З нею зустрічалися, зокрема, президент Франції Еммануель Макрон і канцлер ФРН Ангела Меркель.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Данія оголосила про новий пакет військової допомоги для України на EUR750 млн

"Інтерпайп" Пінчука передав військовим на харківському та донецькому напрямках FPV-дрони та "мавіки"

Парламентарії України, Литви та Польщі готують спільну декларацію щодо заборони агропродукції РФ і Білорусі в ЄС

СБУ затримала коригувальницю ворожого вогню на Житомирщині

Окупанти обстріляли Вовчанську громаду касетними боєприпасами, постраждали 5 осіб, зокрема начальник міської адміністрації

Зеленський у Харкові відзначив державними нагородами воїнів 92 ОШБр

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, "Фавбет Тек"

Зеленський пропонує Раді денонсувати Угоду про співробітництво в галузі охорони авторського права і суміжних прав

На лінії фронту тривають інтенсивні бойові дії, окупанти особливо активні на краматорському та покровському напрямках - Генштаб ЗСУ

"Метінвест" активно залучений до будівництва фортифікацій і постачання військових дронами та системами РЕБ - менеджер

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА