08:02 07.10.2020

Алієв повідомив Рухані, що Азербайджан незабаром створить прикордонну інфраструктуру на звільнених ділянках кордону з Іраном

1 хв читати
Алієв повідомив Рухані, що Азербайджан незабаром створить прикордонну інфраструктуру на звільнених ділянках кордону з Іраном

Президенти Азербайджану і Ірану Ільхам Алієв і Хасан Рухані у вівторок провели телефонну розмову, обговорили ситуацію в зоні нагірно-карабахського конфлікту.

"Президент Ірану подзвонив 6 жовтня президенту Азербайджану. Рухані висловив занепокоєння затяжним збройним протистоянням на вірмено-азербайджанській лінії зіткнення, висловив надію на якнайшвидше врегулювання конфлікту мирним шляхом", - повідомляє прес-служба президента Азербайджану.

Алієв, зі свого боку, зазначив, що азербайджанські військові з 27 вересня проводять контрнаступ уздовж всієї лінії фронту.

Він наголосив, що вірменські військові обстрілюють цивільне населення Азербайджану. В результаті загинули 27 мирних жителів, понад 170 поранені, частково або повністю зруйновані понад 900 будинків.

"Президент Алієв додав, що успішна контрнаступальна операція триває, частина територій Азербайджану звільнена від окупації", - наголошується в інформації.

Алієв зазначив, що частина азербайджано-іранського кордону, яка раніше знаходилася під окупацією, тепер контролюється Азербайджаном і незабаром на звільнених територіях будуть розміщені прикордонні війська і створена прикордонна інфраструктура.

"Президент Азербайджану також зазначив, що військова агресія і провокації Вірменії є найбільшою перешкодою для миру і безпеки в регіоні", - йдеться в повідомленні.

Лідери двох країн також обмінялися думками щодо розвитку двостороннього співробітництва.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА