07:10 07.10.2020

Україна і Бельгія обговорили питання співпраці в сфері освіти і науки

1 хв читати
Україна і Бельгія обговорили питання співпраці в сфері освіти і науки

Актуальні питання нормування двостороннього співробітництва між Україною та Бельгією в сфері науки і технологій обговорили в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет з Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Бельгія в Україні Алексом Ленартсом.

"На моє переконання, укладення двосторонньої угоди відкриє можливості для активізації наукової діяльності, проведення спільних досліджень між вузами і науковими установами обох країн", - цитує заяву Шкарлета прес-служба Міносвіти на офіційному сайті.

Міністр також повідомив, що українські вчені вже мають налагоджені контакти з науковими установами Королівства Бельгія. Він наголосив, що починаючи з 2017 року, за даними реферативної бази Scopus, вже є 32 колаборації між науковими установами двох країн і підготовлено 945 спільних наукових публікацій.

Сторони наголосили, що такі приклади співпраці можуть слугувати хорошою підставою для подальшої активізації наукових досліджень між вченими України та Бельгії і стати поштовхом для посилення співпраці на міжвідомчому або міжурядовому рівнях.

 

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА