20:02 06.10.2020

Апеляційний суд залишив Антоненка під вартою

2 хв читати
Апеляційний суд залишив Антоненка під вартою

Апеляційний суд залишив під вартою підозрюваного в убивстві журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка, повідомляє нардеп Ірина Геращенко ("Євросолідарність").

"Колеги Софія Федина, Михайло Бондар і Микола Величкович сьогодні півдня провели в апеляційному суді, де вкотре розглядалося питання зміни запобіжного заходу Андрію Антоненку. Вкотре заяви про готовність узяти Ріфа на поруки. На жаль, суд залишив Андрія під вартою ... не взяли до уваги навіть усі незграбності експертиз", - написала Геращенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

Водночас, як повідомляє Відділ комунікації поліції Києва, після судового засідання група осіб перешкоджала виїзду з території суду спеціального автотранспорту, а згодом вони перекрили дорожній рух на вул. Солом'янській.

"Після судового засідання група громадян заблокувала виїзд службового транспорту з території суду. На прохання поліцейських припинити протиправні дії вони не реагували, вийшли на проїжджу частину на вул. Солом'янській і перекрили рух. Правоохоронці негайно втрутилися в ситуацію. При цьому в момент, коли поліцейські створювали коридор для проїзду спецавтомобіля, виникла штовханина з активними учасниками заходу. Згодом рух транспорту відновили", - йдеться в оприлюдненому у вівторок увечері повідомленні.

У столичному главку поліції зазначили, що зібрані відомості за цим фактом зареєстровано в Журналі єдиного обліку заяв і повідомлень Солом'янського управління поліції. Триває перевірка, за результатами якої буде надано правову кваліфікацію діям кожного учасника.

Як повідомлялося, вранці 20 липня 2016 року в центрі Києва було підірвано машину керівника інтернет-видання "Українська правда" Олени Притули, в якій перебував Шеремет. Журналіст загинув на місці незабаром після вибуху.

Про підозру в вбивстві Шеремета повідомлено трьом особам: військовій медсестрі Яні Дугарь, волонтеру та дитячому медику Юлії Кузьменко, а також музиканту та ветерану АТО Андрію Антоненку. Досудове слідство стосовно підозрюваних було завершено 22 травня.

12 серпня Апеляційний суд Києва на засіданні залишив запобіжний захід Антоненку у вигляді тримання під вартою до 14 вересня без змін.

11 серпня Апеляційний суд Києва ухвалив рішення про пом'якшення запобіжного заходу для Кузьменка та помістив її під цілодобовий домашній арешт.

Раніше суд раніше скасував запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту стосовно третьої підозрюваної Яни Дугарь.

25 серпня Шевченківський райсуд Києва ухвалив рішення, згідно з яким розгляд по суті справи з обвинувачення Антоненка, Дугарь і Кузьменко в причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета здійснюватиме суд присяжних.

28 вересня було визначено склад суду присяжних, який слухатиме по суті справу за обвинуваченням Антоненка, Дугарь і Кузьменко у причетності до вбивства Шеремета.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА